fbpx

Salon des Refusés af Tina Maria Nielsen (samlingsophængning)

Horsens Kunstmuseum præsenterer Tina Maria Nielsens store installation Salon des Refuses fra 2016. Præsentationen er en del af museets jubilæums fejring igennem hele året.

Værkets titel ‘Salon des Refusés’ (2016) tager tematisk afsæt i tanker vedrørende det afviste og henviser ligeledes til kunstudstillingen i Paris (1863), hvor der blev udstillet den censurerede kunst der var afvist af salonens jury. Derved blev denne udstilling en form for modkultur mod tidens etablerede kunstscene. Titlen knytter sig ligeledes til det afviste i en bredere forstand, både som psykologisk mekanisme; det individet afviser rent mentalt, som derfor ligger latent og ulmer under overfladen. Men også det fysiske rum som f.eks. kælderen, hvor man placerer de genstande der ikke er plads til eller passer ind – kælderen er rent symbolsk forbundet med det vi opfatter som et mere mørkt og dystert gemmested.

Læs mere om udstillingen her.

Tina Maria Nielsen
Salon des refusés. 2016
Bronze, strudseæg, sølv, gips, metal. Variable mål
Gave den 6. oktober  2016 fra Ny Carlsbergfondet
Inventarnummer: 1396

Udstillingsperiode: Lørdag den 25. maj – søndag den 11. august 2024.

 

Fotograf: Jacob Friis-Holm Nielsen

 

40 år med Horsens Kunstmuseum

De udstillinger der i øjeblikket kan ses på Horsens Kunstmuseum, binder fortiden, nutiden og et bud på fremtiden sammen: 1984-1985 De tidlige år viser publikum nogle af de allerførste erhvervelser der blev gjort til samlingen efter museets selvstændiggørelse og som er de værker der skabte kimen for museets store samling af eksperimenterende samtidskunst. Derudover præsenteres sommeren over en samlingspræsentationer af Troels Wörsel, Michael Kvium, Martin Erik Andersen og Ib Braase.