fbpx

Michael Kvium (samlingsophængning)

Udstillingsperiode lørdag den 24. februar – søndag den 4. august 2024. 

Dele af Horsens Kunstmuseums store Michael Kvium samling præsenteres i en ny ophængning.

Michael Kvium (født 1955) har igennem de seneste godt 30 år markeret sig som en af Danmarks væsentligste billedkunstnere. Han er født og opvokset i Horsens, hvor han virkede som bladtegner ved Horsens Folkeblad i årene 1973-79. Han blev efterfølgende uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i årene 1979-85.

I hans figurative og fortællende billedunivers går han ind i afkrogene af vores kultur og iscenesætter det dystre og makabre, det moralske og kropslige forfald. Han tager udgangspunkt i den verden, vi lever i og i de mørke sider af vores eksistens. Fremstillingen er kompromisløs og opleves ofte af beskueren som både fascinerende og afskyvækkende.

Horsens Kunstmuseum har fulgt og understøttet Michael Kviums kunstneriske karriere siden hans gennembrud i midten af 1980’erne. Museet har i dag landets største samling af Kviums værker, som spænder over maleri, tegning, grafik og skulptur skabt i årene 1985-2014. Samlingen giver mulighed for at følge Michael Kviums kunstneriske udvikling fra 1980’ernes tabubelagte hverdagsscener til nutidens mere modne og nuancerede billedunivers.

Det er muligt at læse mere om Michael Kvium under menupunktet her. 

 

40 år med Horsens Kunstmuseum

De udstillinger der i øjeblikket kan ses på Horsens Kunstmuseum, binder fortiden, nutiden og et bud på fremtiden sammen: 1984-1985 De tidlige år viser publikum nogle af de allerførste erhvervelser der blev gjort til samlingen efter museets selvstændiggørelse og som er de værker der skabte kimen for museets store samling af eksperimenterende samtidskunst. Derudover præsenteres sommeren over en samlingspræsentationer af Ib Braase, Troels Wörsel, Tina Maria Nielsens installation Salon des refusé fra 2016, samt Martin Erik Andersens installation more give men more give me more – dette dit dørtrin der ligeledes er en del af Horsens Kunstmuseums samling.