Inspiration til undervisning

Et besøg på Horsens Kunstmuseum kan være med til at give inspiration til kommende undervisningsforløb og opgaver.

I kan enten erfare museet på egen hånd eller på en omvisning. Omvisninger koster 250 kr. for skoler og andre uddannelsesinstitutioner indenfor museets normale åbningstid. En omvisning kan f.eks. omhandle en af museets særudstillinger, museets samlinger, eller være målrettet undervisningen. Det er altid muligt at få tilrettelagt forløb der er målrettet undervisningen.

Kontakt: avd@horsens.dk eller 76292373  for yderligere information.

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale i Museologi & kuratering.
Materialet er tiltænkt gymnasie –  og hf elever og deres undervisere og  kan bruges for sig selv eller som supplement til et besøg på museet.  Download undervisningsmateriale her 

Billedanalyse

Et billede indeholder altid langt mere end først antaget. Derfor har vi lavet et undervisningsmateriale i billedbeskrivelse, analyse og fortolkning. Materialet kan enten bruges inden et besøg på museet, eller indgå som en aktiv del af undervisningen.

Billedbeskrivelse 
Billedanalyse 

Formanalyse
Billedfortolkning 
Farver & symboler 

Undervisningsmaterialet – 10 måder at knække kunsten på

10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen i Folkeskolen fra 4. – 10. klasse.
Med materialet præsenterer museet 10 forskellige tilgange til at arbejde med samtidskunsten.
Formålet er at give eleverne en positiv oplevelse ved at arbejde med kunsten. Materialet er tænkt som en åbning af mødet mellem elever og kunstværkerne. På museet findes de nødvendige materialer i forhold til postits, blyanter, papir, ordpose evt.

Materialet er udarbejdet i et samarbejde med lærerne Helle Stenhøj og Anja Vagner Hoyos og Horsens Kunstmuseum. Det er muligt at downloade materialet her 

For yderligere information kontakt museet på: 76292370.