Kom og besøg Kunstmuseet

Horsens Kunstmuseum er et museum for samtidskunst. Det vil sige at museet indsamler kunst fra vores samtid, for at bevare det for eftertiden.

Indsamlingspolitikken her på museet er at vi indsamler relativt mange værker af forholdsvist få kunstnere, bl.a. er museet indehaver af landets største Michael Kviumsamling. Derudover har vi samlinger af blandt andre Christian Lemmerz, Erik A. Frandsen, Bjørn Nørgaard, Peter Bonde, Nina Sten-Knudsen, Chatrine Raben Davidsen, Sophia Kalkau og Nina Saunders.

Læs museets færdselsregler her.

Har du tænkt over, hvad et besøg på et kunstmuseum kan gøre for dig?

Alle de billeder, du ser i det daglige, er lavet af mennesker med noget på hjerte, som de gerne vil fortælle. Ved at se på kunsten kan du få øjnene op for nogle af de historier som billeder fortæller. Nogle kunstnere er meget tydlige i deres budskab, mens andre er langt mere kryptiske.
Her på Horsens Kunstmuseum synes vi at det er vigtigt, at du oplever kunsten på dine egne præmisser. Her er der derfor ikke noget der hedder “dumme spørgsmål” eller “rigtigt” og “forkert”. Det skyldes at kunsten i høj grad appellerer til den individuelles identitet og forståelse.

Hvilke muligheder er der på kunstmuseet?

Du kan enten besøge museet i din fritid, sammen med familie og venner, alene, eller sammen med din uddannelsesinstitution.
Husk at museet tilbyder omvisninger til alle skoler og uddannelsesinstitutioner, indenfor museets normale åbningstid.
Det er også muligt at få tilrettelagt et skræddersyet forløb, f.eks. i forbindelse med undervisning. Et besøg på museet kan også være med til at inspirere til en opgave eller et kommende projekt.

Kontakt os for hjælp

Husk at det altid er muligt at kontakte os for information om værker, kunstnere og museet generelt. Send en mail til avd@horsens.dk