fbpx

PhoebeNewYork på Horsens Kunstmuseum

Udstillingen åbner lørdag den 21. august 2021 – søndag den 30 januar 2022

En lille del af New York flytter for en stund til Horsens, i form af en udstilling med den New York baserede kunstner Elizabeth  Schoettle,  som arbejder under kunstnernavnet PhoebeNewYork.  

Den kommende udstilling præsenteres både indenfor på Horsens Kunstmuseum, i Caroline Amalie Lunden, og breder sig som ringe i vand ud i byrummet. 

Værkerne til udstillingen spænder fra tidlige fotografier til tegninger, collager, collager på gamle bogomslag til decideret Street Art. Med udstillingen ønsker Horsens Kunstmuseum at præsentere den kunstneriske rejse som Elizabeth Schoettle / PhoebeNewYork har været på igennem de sidste cirka 16 års arbejde.  En rejse som har ført hende fra en introvert og søgende kunstnerisk eksistens, til fødslen af Phoebe, et ekstrovert alterego, som aktivt bruger sin stemme til at råbe op i byrummet og som peger på nogle af verdens uretfærdigheder. Hvad enten dette er i form af tegninger, collager og Street Art præsenterer Phoebe os for verdens diversitet ved at komme med ”små” opråb og statements, både de positive som; staypositiv,behappy og cool– til de mere negative som insanechaos,dickheadogfool.

Elizabeth Schoettle er oprindeligt fra Bryn Mawr, Pennesylvania, men flyttede i en ung alder til New York. Hun er uddannet fra Gettysberg College, Philadelphia Universitet og afsluttede sin uddannelse på Hunter College.

Læs mere om den kommende udstilling og PhoebeNewYork i den aktuelle artikel i TimeoutNewYork her. 

 

Hele vejen rundt om den kunstneriske praksis 

Horsens Kunstmuseums intention med udstillingen er at præsentere hele Elizabeth Schoettles  kunstneriske praksis, såvel inde som ude og altså ikke blot at skabe endnu en Street Art udstilling i museal sammenhæng. Vi ønsker at give beskueren en overordnet forståelse af, og mulighed for at følge hele fortællingen om en kunstnerisk proces og praksis. Man vil f.eks. kunne følge de originale collager fra udstillingsrummene på museet til de er scannet ind – blæst op i størrelse og sat op i byrummet. Ligesom udstillingen på samme måde kan følges den anden vej; fra byrummets Street Art, til udstillingssalene på museet hvor de originale collager, fotografier og så videre hænger.  

I udstillingsperioden viser Horsens Kunstmuseum desuden et uddrag af den dokumentar omkring PhoebeNewYork, somJyll  Johnstone fra Canobine Filmshar skabt på baggrund af at have fulgt Elizabeth  Schoettle igennem de sidste syv år. Dokumentaren følger kunstneren i hendes studielejlighed, når hun skaber sine værker i lejligheden og på gaden i enten de tidlige morgentimer eller på de sene aftner, når værkerne på ulovligvis opsættes i New Yorks gader.   

 

Street Art i byrummet 

Byrumsprojektet skabes i samarbejde med MÆRK BYEN, Horsens Kommune, som Horsens Kunstmuseum siden 2013 i flere sammenhænge har samarbejdet med, for at skabe kunstneriske oplevelser for horsensianerne i byrummet.  

Det er muligt at læse mere om PhoebeNewYork på www.libbyschoettle.com

Udstillingen er skabt i samarbejde med www.CanobieFilms.org og gavmildt støttet af Insero Horsens, Familien Hede Nielsens Fond og Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond.  

Foto: Phoebe New York