fbpx

My Paper World – PhoebeNewYork

ENGLISH VERSION HERE

 

En lille del af New York er flyttet til Horsens for en stund, i form af udstillingen My Paper World af den New York baserede kunstner Elizabeth  Schoettle,  som arbejder under kunstnernavnet PhoebeNewYork.  

Værkerne til udstillingen spænder fra tidlige fotografier fra 2001 til tegninger, collager, collager på gamle bogomslag til decideret Street Art, som det vil opleves i New York Citys gader. Med udstillingen ønsker Horsens Kunstmuseum at præsentere den kunstneriske rejse som Elizabeth Schoettle / PhoebeNewYork har været på igennem de sidste cirka 20 års arbejde.  En rejse som har ført hende fra en introvert og søgende kunstnerisk eksistens, til fødslen af Phoebe, et ekstrovert alterego, som aktivt bruger sin stemme til at råbe op i byrummet og som peger på nogle af verdens uretfærdigheder. Hvad enten dette er i form af tegninger, collager og Street Art præsenterer Phoebe os for verdens diversitet ved at komme med ”små” opråb og statements, både de positive som; stay positiv, be happy og cool– til de mere negative som insanechaosdickhead og fool.

Til udstillingen My Paper World  har Horsens Kunstmuseum  installeret et stort New York inspireret rum, der skal fremvise byens indgroede stemning i de mørkegrønne Post No Bills vægge og byens pulserende natteliv, med biler, der farer forbi i al hast og street art, der oplyses af gadelamperne. PhoebeNewYorks street art værker vises side om side med værker af 15 andre street art kunstnere, der er blevet inviteret til at udstille sammen med PhoebeNewYork. Kunstnerne, @Ethanarmenart, @Thomasallen_nyc, @Zimad_art, @d7606, @acool55, @chrisrwk, @sacsix, @kafkaisfamous, @megzany, @wrdsmth, @voxxromana, @frank_ape, @consumerart, @c_3 og @goodluckdrycleaners er nogle af de kunstnere, som PhoebeNewYork har mødt undervejs på hendes rejse.

Rummet er resultatet af et eksperimentelt samarbejde mellem Horsens Kunstmuseum, Canobie Films: filmselskabet, der netop i disse år dokumenterer kunstneren, og Elizabeth Schoettle. En særlig tak til @sacsix og @kafkaisfamous for opsætningen af Post No Bills væggene i samarbejde med PhoebeNewYork. Derudover skal der lyde en stor tak til @lisaprojectnyc – a public art charity.

Udstillingen er skabt i samarbejde med www.CanobieFilms.org og gavmildt støttet af Insero Horsens, Familien Hede Nielsens Fond, Statens Kunstfond, Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, Slots & Kulturstyrelsen, American-Scandinavian Foundation og MÆRK BYEN Horsens

 

Elizabeth Schoettle er oprindeligt fra Bryn Mawr, Pennesylvania, men flyttede i en ung alder til New York. Hun er uddannet fra Gettysberg College, Philadelphia Universitet og afsluttede sin uddannelse på Hunter College.

Læs mere om udstillingen og PhoebeNewYork i den aktuelle artikel i TimeoutNewYork her, Vouge Runway her og Art Daily her. 

Det er muligt at blive klogere på PhoebeNewYork og udstillingen i videoen her. 

Det er muligt at læse mere om PhoebeNewYork hendes hjemmeside her. 

Læs mere om udstillingen i udstillingsfolderen her.

 

Foto: Jacob Friis-Holm Nielsen