fbpx

The Sixth Sorrow af SIGNA  

Horsens Kunstmuseum præsenterer for første gang SIGNA med totalinstallationen The Sixth Sorrow (den sjette sorg) i januar 2025. Udgangspunktet for projektet er moderfiguren som en central skikkelse i vores forståelse af køn og omsorg.  

Værket tager sit klare udgangspunkt i SIGNAs generelle sansemættede og rumlige installationer, hvor grænsen mellem fiktion og virkelighed er flydende og hvor beskuerens gængse opfattelse ofte udfordres. Udstillingsprojektet vil være Horsens Kunstmuseums største udstillingssatsning til dags dato. The Sixth Sorrow researches i tæt samarbejde med forsker i kvindehistorie Astrid Elkjær Sørensen og værkets omfattende lydbillede skabes af komponisten Martin Stig Andersen. 

 

Totalinstallationen opbygges i et landskab af teltlignende konstruktioner og ophobninger af gammelt sengetøj, gardiner og håndklæder. I disse rammer skabes der en række variationer af det klassiske middelalder Pietá-motiv (Maria siddende med Jesu døde legeme).  

Disse Pieta fremstillinger skabes af såkaldte private materialer såsom hår, ben og brugte tekstiler. Mens andre dele af installationen rummer følelsesladede fødsels- og ammestue-tableauer, med en klar reference til etnografiske dioramaer.  

Med The Sixth Sorrow fokuserer SIGNA på hvad besværgelser, overtro og forestillingen om kvindelig opofrelse betyder, ligesom nutidige og historiske skikke og praktiske foranstaltninger omkring fødsel og moderskab udforskes. 

 

Udstillingen er gavmildt støttet af Statens Kunstfond, Ny Carlsbergfondet, Beckett Fonden, Augustinus Fonden og Familien Hede Nielsens Fond.

 

For yderligere information kontakt venligst museumsinspektør Julie Horne Møller på jhmo@horsens.dk