fbpx

Lower Lifeforms af Silas Inoue

Udstillingsperiode den 16. september 2023 – 7. januar 2024

Horsens Kunstmuseum præsenterer soloudstillingen Lower Lifeforms af billedkunstner Silas Inoue (f.1981). Udstillingen er kunstnerens første soloudstilling på Horsens Kunstmuseum og indeholder skulptur, installation og tegning.   

Lower Lifeforms er en hyldest til de livsformer, vi mennesker opfatter som laverestående, og til materialer, som vi normalt anser for at være urene og værdiløse. Udstillingen udfolder sig som en fabulerende underverden af dæmoniske væsener, antropomorfe insekter, forstørrede vandorganismer og biofuturistiske bybilleder beboet af skimmelsvampe. Værkerne er bl.a. skabt af brugte autodele, fritureolie, plastikaffald, planter og levende mikrooprganismer. Men selvom de ved første øjekast ser ud til at portrættere ikke-menneskelige entiteter, afspejler Lower Lifeforms i høj grad os mennesker, og de mere eller mindre sympatiske tilbøjeligheder, der kendetegner vores art – og den tid vi lever i.  

Med Lower Lifeforms har Silas Inoue skabt et univers, hvor analytisk tænkning spiller sammen med mere intuitive fornemmelser af verden, og hvor det poetiske og det videnskabelige er fælles om at danne udgangspunkt for nye måder at belyse emner som bevidsthed, evolution, økologi, økonomi, forbrug og globalisering.  

Udstillingen på Horsens Kunstmuseum begynder på museumsbygningens facade, og spænder indvendig over fire af museets store udstillingsrum. Den indeholder både tidligere og nyproducerede værker inden for skulptur, installation og tegning. 

Læs mere om udstillingen her og se en video af video af neonværket Lichen fra 2023 her.

 

Hvem er Silas Inoue 

Den dansk/japanske billedkunstner Silas Inoue (f. 1981) bor og arbejder i København. Hans værker har været udstillet nationalt og internationalt, bl.a. hos Ulterior Gallery i New York City, Sonje Art Center i Seoul, CAPC i Bordeaux, Bornholms Kunstmuseum, Aarhus Kunsthal, Arken, Gl. Holtegaard og Sorø Kunstmuseum.  

Silas Inoue arbejder i et spændingsfelt mellem det minutiøse og det monstrøse. Hans virke er præget af kontraster og flertydigheder, både når det gælder størrelsesforhold, og når det kommer til valg af materialer og tematikker. I sit arbejde med overdimensionerede skulpturer såvel som detaljerige tegninger og levende mikrokosmosser forener han ofte det traditionelle med det mere ukonventionelle; klassiske materialer som papir, træ og bronze møder plastik, sukker, fritureolie, skimmelsvampe og andre levende organismer i et multifacetteret univers, der bærer præg af en tilgang til naturen og teknologien, som er ladet med humor og umiddelbarhed. En stil, kunstneren selv beskriver som quasi-asiatisk, med reference til sit halvt østlige, halvt vestlige ophav. Det er muligt at læse mere om Silas Inoue på hans hjemmeside: www.silasinoue.com 

Udstillingen er gavmildt støttet af Knud Højgaards Fond, 15. Juni Fonden, Augustinus Fonden, Statens Kunstfond, Statens Værksteder, Grosserer L. F. Foghts Fond, Beckett Fonden, Familien Hede Nielsens Fond, Overretssagfører L. Zeutens Mindelegat og Insero Horsens.