fbpx

Nina Saunders – Katy’s Convoy

17 januar – 12. april 2009

Nina Saunders er kendt for sine professionelt polstrede men deformerede møbler – lænestole, hvor sæderne er for smalle til, at noget menneske kan sidde i dem, og sofaer, der synes at smelte og flyde ud over gulvet. Med ‘Katy’s Convoy’ føjer Saunders endnu et gennemgående element til sit særegne formsprog, nemlig udstoppede dyr.

‘Katy’s Convoy’ er en dyrekaravane, der ledes af en næsten 100 år gammel udstoppet hare kaldet Katy. Med sig har Katy en række dyr, der hver repræsenterer forskellige livsvilkår og sindstilstande, såsom en lille ræv med en tung byrde hvilende på skuldrene og et par gæslinger, der synes at forpuppe sig i møblernes polstring.

‘Katy’s Convoy’ er på en gang rørende og morbidt, barnligt fortællende og gammelklogt forstemmende. Udstillingen på Horsens Kunstmuseum er den første præsentation af værket, som er at betegne som et hovedværk. I forbindelse med udstillingen udgives et spektakulært og meget anderledes katalog.

‘Katy’s Convoy’ er ikke et skandaleværk, der trækker tråde til Michael Brammers hundehvalpeskulptur ‘Love’ eller Christian Lemmerz’ døde grise i 1990’erne. Tværtimod har Nina Saunders gjort et stort nummer ud af at dokumentere, at de udstoppede dyr er døde på naturlig vis og udstoppet af professionelle.

 

 

 

Læs mere