fbpx

Michael Kvium – sommerudstilling 2017

10. juni – søndag den 20. august 2017

I anledning af Horsens Kunstmuseums nye Michael Kvium-sal er årets sommerudstilling dedikeret til museets store Michael Kvium-samling.

Horsens Kunstmuseum erhvervede sit første Kvium-værk i 1985, og siden er det blevet til 246 værker inden for maleri, skulptur, tegning og grafik.

( I december 2017 publicerede vi en publikation om Michael Kvium samlingen – se vores webshop)

Michael Kvium er født i Horsens i 1955 og startede sin karriere som bladtegner ved Horsens Folkeblad. Han omtales ofte i forbindelse med 1980’ernes unge vilde malere, hvilket nok til dels skyldes hans engagement i Performancegruppen VÆRST i midten af 1980’erne og hans fortsatte samarbejde med især Christian Lemmerz. Kviums samarbejder med andre kunstnere har blandt andet udmøntet sig i flere film og bogudgivelser.

Som maler  har Michael Kvium til gengæld fulgt sin helt egen vej i dansk kunsthistorie: Hans værker er befolket af tvetydige figurer og stærke symboler, og både hans fortid som karikaturtegner og performancekunstner skinner ofte igennem. Ikke mindst har han fra starten kredset om emner som død og seksualitet og om de dramatiske modsætninger mellem det syge og det sunde, det upassende og det acceptable.

Download værklisten her.

Det er muligt at læse meget mere om de malerier som Horsens Kunstmuseum har i samlingen her. 

 

Læs mere
U.T., 1986 Uden titel, 1994 Handlingen, 1992 Michael Kvium - sommerudstilling 2017