fbpx

Frederik Næblerød

Lørdag den 23. april – søndag den 21. august 2022

Horsens Kunstmuseum har fulgt billedkunstner Frederik Næblerød i en længere årrække og set den store kunstneriske udvikling, der er sket igennem årene. Museet har netop erhvervet skulpturen Creature (Totem) fra 2021, af kunstneren, til museets store samling af eksperimenterende samtidskunst. Den kommende solopræsentation af Frederik Næblerød bliver den første (solo)museumsudstilling for kunstneren og indeholder en række store malerier, der ikke er blevet udstillet før, samt skulpturer. Udstillingen præsenteres i museets store udstillingsgalleri i stueetagen, samt på museets balkon.  

 

For Frederik Næblerød er kunsten i konstant udvikling, og på Horsens Kunstmuseum ønsker vi at indfange bare et øjeblik af den enorme kunstneriske puls med en udstilling på museet. Horsens Kunstmuseum har en lang tradition for at udstille og indsamle kunstnere, som på forskellige måder taler sammen indenfor det eksperimenterende kunstfelt og Frederik Næblerøds måde at gå til kunsten på ligger på linje med store dele af museets samling af eksperimenterende samtidskunst.  

Frederik Næblerøds stil er overvejende ekspressionistisk og naivistisk, den er fortællende og insisterende, og man bliver som beskuer draget af de vilde penselstrøg i malerierne og de grove og farverige keramiske værker.  Se et lille speak peek her. 

Udstillingen er gavmildt støttet af Statens Kunstfond.

 

For yderligere information omkring udstillingen kontakt venligst museumsinspektør Julie Horne Møller på jhmo@horsens.dk