fbpx

Frederik Næblerød – TIME TO MOVE

23. april til 4. september 2022

Horsens Kunstmuseum har fulgt billedkunstner Frederik Næblerød i en længere årrække og set den store kunstneriske udvikling, der er sket igennem årene. Museet har netop erhvervet skulpturen Creature (Totem) fra 2021, af kunstneren, til museets store samling af eksperimenterende samtidskunst. Præsentationen af Frederik Næblerød er den første solomuseumsudstilling for kunstneren og indeholder en række store malerier, der ikke er blevet udstillet før, samt skulpturer. 

For Frederik Næblerød er kunsten i konstant udvikling, og på Horsens Kunstmuseum ønsker vi at indfange bare et øjeblik af den enorme kunstneriske puls med denne udstilling på museet. Horsens Kunstmuseum har en lang tradition for at udstille og indsamle kunstnere, som på forskellige måder taler sammen indenfor det eksperimenterende kunstfelt og Frederik Næblerøds måde at gå til kunsten på ligger på linje med store dele af museets samling af eksperimenterende samtidskunst.  

Frederik Næblerøds stil er overvejende ekspressionistisk og naivistisk, den er fortællende og insisterende, og man bliver som beskuer draget af de vilde penselstrøg i malerierne og de grove og farverige keramiske værker. Læs mere om udstillingen i udstillingsteksten her.

Udstillingen er gavmildt støttet af Statens Kunstfond.

Kom med bag facaden og se en video fra opbygningen af udstillingen. Klik her. 

Det er muligt at læse mere om Frederik Næblerød, klik her. 

Katalog kan købes i vores webshop – klik her

For yderligere information omkring udstillingen kontakt venligst museumsinspektør Julie Horne Møller på jhmo@horsens.dk