fbpx

Det som ånder af Ida Raselli

Udstillingsperiode lørdag den 3. februar – søndag den 7. april 2024

Det som ånder, er en soloudstilling af Ida Raselli på Horsens Kunstmuseum. I Ida Rasellis praksis afsøger hun landets skovbunde, grøftekanter, mergelgrave, åbne skrænter, kalkbrud og strandbredder i sin indsamling af vildt ler, sten, grene, tang og blomster. De samlede materialer gennemgår en efterfølgende forarbejdning, f.eks. tørring eller brænding, hvorigennem hun genererer en materialebank af nøje udvalgte stykker natur.  

Alle Ida Rasellis nøje udvalgt elementer af natur bliver derfor generet til en materialebank som hun skaber sine værker ud fra. I forbindelse med udstillingen Det som ånder, har Ida Raselli indsamlet materialer fra Horsens Fjord og omegn. Ida Raselli udtaler i forbindelse med arbejdet:

’’Horsens Fjord er omgivet af et kuperet morænelandskab fra den sidste istid og indeholder spor fra tidligere perioder i undergrunden, hvor skiftende temperaturer har skabt varierende havniveauer og forhold for flora og fauna. Forhold som danner de forskellige mineralsammensætninger, som afgør leretssmeltepunkt, plasticitet, farvesammensætning og reaktion på varme. ’’

Læs mere om udstilling her.

Udstillingen er gavmildt støttet af Statens Kunstfond.