fbpx

Cathrine Raben Davidsen – Kenosis

Horsens Kunstmuseum præsenterede fra den 17. september 2016 – søndag den 15. januar 2017 soloudstillingen ‘Kenosis’ med Cathrine Raben Davidsen. På udstillingen bliver det muligt at se en lang række nye værker, samt enkelte ældre. Horsens Kunstmuseum har fulgt Cathrine Raben Davidsens kunstneriske arbejde siden 2003, hvor hun modtog Horsens Kunstmuseum Venners Kunstner pris og kvitterede med udstillingen ”Pen Pencil Poison”. Et bekendtskab der med tiden har givet Cathrine Raben Davidsen en stor og betydningsfuld plads i Horsens Kunstmuseums samlinger.

Den københavnske billedkunstner Cathrine Raben Davidsen (f. 1972) er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi og har studeret kunst i både Firenze og Holland. Hun har haft adskillige gruppe- og soloudstillinger i Danmark og laver blandt andet malerier, tegning, grafik og keramiske værker. Cathrine Raben Davidsen henter ofte inspiration fra kunsthistoriens store mesterværker kombineret med den moderne verden. Hendes kunstneriske praksis er således kendt for at udforske og gå i dialog med mytologien, traditionen og fortællingerne. Vi finder ligeledes at stoffet også hentes fra egen indre verden og personlige erfaringer. Cathrine Raben Davidsens kunstneriske univers fremstår feminint, drømmende og gådefuldt – med et yderst personligt og særpræget formsprog.

Med udstillingen på Horsens Kunstmuseum præsenterede Cathrine Raben Davidsen en række nye værker, hvor hun udforsker den menneskelige figur, som en metafor for transformationen. Værkerne befinder sig i krydsfeltet mellem figuration og abstraktion – imellem tegning og maleri. I værkerne arbejder Cathrine Raben Davidsen på en ny måde ved at løse op for kompositionen og ved at mætte billedfladen med flere lag olie, blæk, kul, blegemiddel, pastel, pigment og akryl. Vi befinder os i et spændingsfelt mellem virkeligheden og fantasien, i et felt hvor det er svært for os at vurdere hvor virkeligheden slutter og fantasien begynder. Udover de nye malerier indeholder udstillingen også enkelte ældre værker.

I forbindelse med udstillingen udgav Horsens Kunstmuseum en publikation, der dokumenterer udstillingen. Derudover har Lousisiana Channel produceret et videointerview med Cathrine Raben Davidsen. Se mere her. 

Udstillingen var gavmildt støttet af: 15. juni Fonden, Statens Kunstfond, Tove og Carsten Løvbjergs Almene Fond, Becketfonden, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck´s Fond, STATENS VÆRKSTEDER FOR KUNST og Grosser L.F. Foghts fond.

Læs mere
Cathrine Raben Davidsen - Kenosis Cathrine Raben Davidsen - Kenosis