Lad udflugten gå til Horsens Kunstmuseum

Åbningstider for børnehaver
Børnehaver er altid meget velkomne til at besøge Horsens Kunstmuseum. Alle besøg skal aftales på forhånd via  avd@horsens.dk eller 7629 2373/ 7629 2370. Omvisning koster 500 kr. for alle skoler, uddannelsesinstitutioner og daginstitutioner. En omvisning tager 50-60 min, kan i de fleste tilfælde skræddersyes til jeres ønsker og behov. Omvisninger/besøg kan efter aftale bookes fra kl 8:00 til kl 15:00 tirsdag til fredag. Som tommelfingerregel er der plads til max 30 elever pr. omvisning, dog kan der forekomme ophængninger som umuliggøre så mange og antallet må reduceres. Booker man til flere klasser ( eller stort antal) skal det forventes, at nogle klasser deles, for at sikre at alle får en god oplevelse.

Skolebesøg UDEN omvisning i “uddannelsesøjemed” er gratis, stadig mod forudgående aftale.

 

 

Særligt for de større børn i børnehaven kan det være en rigtig god oplevelse at komme og se på og tale om kunsten. På Horsens Kunstmuseum lægger vi vægt på dialog og aktiv inddragelse af det enkelte barn i kunstoplevelsen. Vi har derfor udarbejdet en række foldere, der kan fungere som inspiration til mødet med et udvalg af museets hovedværker.

Der er mulighed for at sidde og tegne i museets sale. Museet stiller tegneplader, farveblyanter og siddehynder til rådighed for de børn, der har lyst til selv at skabe kunstværker.

Er vejret godt anbefales det at udvide museumsbesøget med en tur i den omkringliggende park. Her kan man blandt andet finde skulpturer af Bjørn Nørgaard og Christian Lemmerz, og parken byder desuden på både legeplads og en rigtig bunker fra 2. verdenskrig.

Læs museets færdselsregler her.

Go tur på museum

Horsens Kunstmuseum har udarbejdet et materiale der henvender sig til børnehavebørn og deres pædagoger – her er det muligt at få inspiration til hvad et besøg på museet kan indeholde. Det er muligt at downloade materialet her >>

Omvisninger

I kan vælge at gå rundt på egen hånd eller bestille en omvisning med en af museets faste omvisere. Omvisninger bestilles via mail: avd@horsens.dk eller på tlf. 76 29 23 70.

Madpakker

Kan spises ved borde, der er placeret ved siden af biblioteket på første sal. Der kan være rift om bordene. Det anbefales derfor at forhøre sig om muligheden ved henvendelse til museet.

Færdselsregler på museet

  • Man må se på kunsten
  • Man må tale om kunsten
  • Man må nyde kunsten
  • Man må glædes over kunsten
  • Man må græmmes over kunsten
  • Man må blive klogere
  • Man må gå rundt i museet

Desværre: Kunstværkerne må ikke berøres.

De voksne har opsynet med den samlede gruppe og ansvaret for at museets færdselsregler overholdes. Rygsække, paraplyer og større tasker deponeres i garderoben (aflåselige bokse).