fbpx

Anne Marie Ploug – MORI MORI

5. marts – 7. august 2022

På udstillingen  MORI MORI viser Anne Marie Ploug grafiske værker, hvor nogle er i meget stort format. Naturen og store mestre er inspirationen, men samtidig arbejder Anne Marie Ploug på sin helt egen måde med materialerne og de grafiske processer, så disse også spiller en væsentlig rolle.  

Direkte og ærlige værker 

På udstillingen MORI MORI på Horsens Kunstmuseum viser Anne Marie Ploug en lang række eksperimenterende grafiske værker, der indfanger materialernes forskellige toner og stofligheder. Udstillingens omdrejningspunkt er to hovedværker, som hver måler ca. 3 x 8 meter. Det ene er et sammensat papirarbejde udført med blyant og kul. Det andet værk består af kobberplader med koldnålsraderinger. Værkerne placeres på hver sin side i et hjørne og er centrale for hele udstillingen. Normalt er kobberpladerne det, man ridser motivet på, hvorefter man gnider farver i og trykker det over på papir. I den traditionelle proces er papirværket det endelige værk. Men ikke hos Anne Marie Ploug. Her får de smukke og blanke kobberplader lov til at spille hovedrollen. Det er kendetegnende for Anne Marie Ploug, at materialerne og den grafiske proces er lige så vigtige elementer i det færdig udtryk, som selve motivet er. Det er direkte og ærligt.   

 

Kort om Anne Marie Ploug 

Anne Marie Ploug (1966) har i mange år været en væsentlig kunstner på den danske kunstscene. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1988 – 1995. Hun har udstillet på en lang række udstillinger både i Danmark og internationalt. Hun har blandt andet udstillet flere gange på Horsens Kunstmuseum. Hun er repræsenteret i Horsens Kunstmuseums samling med væsentlige værker, ligesom hendes værker også findes hos blandt andet Ny Carlsbergfondet, Statens Kunstfond, Skovgaard Museet, Kaliningrad Museum og Carlsberg Museum. I 2019 blev hun tildelt Anne Marie Telmanyi født Carl-Nielsens hæderslegat. Hun har stået bag flere udsmykninger, senest udsmykningen Mikro Makro på Aarhus Universitet. Hun bor og arbejder i København. 

Det er muligt at læse mere om Anne Marie Ploug her.

Læs mere om udstillingen her.

 

Udstillingen er gavmildt støttet af  Statens Kunstfond, Insero Horsens og Familien Hede Nielsens Fond. 

Foto: Jacob Friis-Holm Nielsen