fbpx

Skulpturer fra samlingen

Sommeren 2017

Skulpturen er kendetegnet ved sin tredimensionalitet. Den udfolder sig som en form i det fysiske rum. Forståelsen og oplevelsen af en skulptur er altså karakteriseret ved, at man som beskuer kan gå rundt om den og se den fra forskellige vinkler.

Årets sommerudstilling i museets største sal er dedikeret til skulpturerne i museets samling. Der er lagt vægt på museets nyerhvervelser, hvoraf flere ikke har været udstillet på museet før nu.
Museet prioriterer at indsamle mange værker af relativt få kunstnere. Målet er, at samlingen skal give indblik i de udvalgte kunstneres udvikling og spændvidde. Kunstnerne i museets samling er fælles om at udforske materialernes muligheder. Dette er der rig mulighed for at opleve i salen her. Kunstnernes materialevalg spænder over bronze, glas, stål, glaseret papirer, medicinemballager og elektronisk udstyr. Flere af skulpturerne indebærer udfordrende kombinationer af materialer.

Det er muligt at opleve værker af kunstnere som: Rose Eken, Emil Westman Hertz, Bjørn Nørgaard, Nanna Abell, Martin Erik Andersen og Christine Overvad Hansen. Læs mere her.