fbpx

Sammenstillinger

Inspireret af Horsens Kunstmuseums udstilling Guldalderen set i nyt lys, hvor guldalderens malerkunst møder samtidskunsten, har Horsens Kunstmuseum skabt samlingsophængningen Sammenstillinger.  

På denne ophængning mødes værker fra slutningen af 1800-tallet op til 1940’erne med værker fra museets samling af eksperimenterende samtidskunst. Udstillingen lægger op til at beskueren kan gå på opdagelse i tematiske og formelle sammenstillinger mellem nyere og ældre kunst, fra museets store samling. Udstillingen viser dermed, hvordan kunstnere har arbejdet med at kombinere forskellige elementer og temaer i deres værker gennem årene.

Gennem deres kunstværker udforsker de forskellige temaer og motiver, herunder natur, afbildninger af mennesket, landskaber, abstrakte former, stilleben, interiør, og meget mere. Udstillingen giver dermed et unikt indblik i den kunstneriske udvikling fra slutningen af 1800-tallet og helt op til samtiden. Værkerne giver ligeledes indblik i hvorledes forskellige kunstnere har bidraget med forskellige perspektiver og tilgange til forskellige kunstneriske sammenstillinger. Kunstnerne som er med i udstillingen, repræsenterer en bred vifte af kunstneriske tilgange og stilarter, og de har alle bidraget til den danske kunsthistorie på forskellige måder.

I udstillingen er det muligt at opleve møder mellem kunstnere som Th. Philipsen, Mogens Zieler, Olaf Rude til Ib Braase, Nina Sten-Knudsen, Tal R, Nina Saunders, Poul Bjørklund, Anette Abrahamsson, Lars Thoning, Erik Hoppe, Edward Weie og Vilhelm Lundstrøm.