fbpx

Rose Eken

15. september 2018 – 13. januar 2019.

Udstillingen tager tematisk afsæt i Rose Ekens mangeårige interesse for populærkultur og for rockmusikkens univers og værkerne indrammer på forskellig vis øjeblikket lige før eller lige efter en koncert. Museets tre rum danner ramme for en fortælling om koncerten, om musikeren og om publikum. I det første rum mødes vi af en ny serie af glasmalerier, der på forskellig vis repræsentere musik fans, gennem den måde de dyrker deres idoler for eksempel ved at overtegne deres jakke eller skoletaske med bandnavne. Museets store udstillingssal iscenesættes som et mennesketomt rum, fastfrosset i tid og rum; øjeblikket efter en koncert er slut – der hvor musikerne har forladt scenen og publikum lige er gået hjem. Tilbage er kun de opstillede sikkerhedshegn, nedtrampede øldåser, plastikkrus og cigaretskodder – her dog alle lavet i keramik. Værkerne fremstår umiddelbart håndgribelige og virkelighedstro, men ved nærmere øjekast vil man opdage, at skala og proportioner har undergået en forandring.

Se en 3D model af udstillingen her. 

Udstillingen er  støttet at Statens Kunstfond, Grosserer  L. F. Foghts Fond, Familien Hede-Nielsens Fond, Beckett Fonden og Billedhugger Gerhard Hennings Legat.

Læs mere om udstillingen her.

Der er udgivet et katalog til udstillingen, der kan købes på museet og på vores webshop

 

 

Jacket with  Green Sleeve. 2018, Rose Eken Trommeskind ( S. Behncke)2012, broderi på silke, 46x46cm. Denim Vest with patches (James Hetfield), 2012, glazed paperclay, 62x40x17cm_courtecy of the artist