fbpx

Ragna Róbertsdóttir A Longing for Landscape

27 oktober 2001 – 6. januar 2002

Ragna Róbertsdóttir præsenteres for første gang i fuld målestok i Danmark, men er i international sammenhæng langt fra et ubeskrevet blad. Udover Island, der er hjemlandet, har de senere år bragt hende og hendes værker til Skotland, Tyskland, Norge, Frankrig, Finland, Canada, USA, Sverige, Østrig m.fl. og nu endelig Danmark.

Ragna Róbertsdóttir (f. 1945) er uddannet i Island og Sverige. Hendes kunstneriske udgangpunkt var minimalistisk skulptur, men i midten af 1990’erne tog hendes arbejder en radikal drejning. Hun forlod gulvet og indtog væggene med særegne billeder skabt af små lavastykker.Ragna Róbertsdóttir har selv skrevet følgende om sine arbejder: „Basismaterialet i mine arbejder er islandsk lava, nedkølede relikter efter vulkansk udbrud. Samlet i små stykker efter størrelse og farve, bliver de limet direkte på udstillingsvæggen, in situ. Når de bygges op på stedet i et galleri eller et museum, er de også tegn på et sted, et specielt sted, f.eks. den store vulkan Hekla, der engang blev betragtet som indgangen til Helvede. Jeg markerer dele af min verden med mine egne lokale sten. For mig er de tegn på Island og hjemme.”Se på dem fra siden og de opleves næsten som monokrome, se på dem forfra og de åbner sig og skifter foran ens øjne. Mylderet bliver til mønstre og rytmer – lavaskaber. Der vil blive udgivet et katalog til udstillingen.

 

læs mere
Ragna Róbertsdóttir A Longing for Landscape Ragna Róbertsdóttir A Longing for Landscape Ragna Róbertsdóttir A Longing for Landscape