fbpx

Heavy Light Sophie Dupont

Lørdag den 24. september 2016 – søndag den 8. januar 2017. 

I denne performance arbejder Sophie Dupont med vægt og tyngdekræften. Hun bærer et jernkorset, som via et reb er koblet til en klods der vejer præcis det samme som hun selv gør. Publikum bedes om at hænge et vægtlod på jernkorset og gradvist vil Sophie Duponts krop sænkes mod jorden – hvor kroppen til sidst laver et aftryk på et hvidt lærred på gulvet. Læs mere her.

Det er muligt at se en video fra performancen her.  Performancen fandt sted d. 24. september.

Performanceprojektet er gavmildt støttet af:  Statens Kunstfond.

Sophie Dupont (f. 1975) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2007. Og har tidligere studeret dans på London Contemporary Dance School. I sin kunstneriske praksis beskæftiger Sophie Dupont sig primært med genrer som performance, fotografi og skulptur. Nogle af de væsentlige og mest benyttede tematikker i hendes arbejde er begreber som; eksistens, refleksion, krop og psyke. Sophie Dupont arbejder ud fra en performativ og konceptuel tradition, hvor performeren gør brug af egen krop i relation til både omgivelser og sit publikum. Disse performanceforløb ofte er bygget op omkring et enkelt handlingsforløb eller ritualer, som er mentalt såvel som fysisk udfordrende.
Performanceprojektet i tre dele er igangsat i forbindelse med museets arbejde og fokus på performancekunsten i et musealt perspektiv, for at undersøge hvordan et kunstmuseum kan arbejde med den ofte flygtige performancekunst i et mere langstrakt perspektiv. Udover performanceprojektet arbejder museet ligeledes med en række kunstner-interviews netop med fokus på denne kunstneriske genre.