fbpx

Aktuelle samlingsophængninger på Horsens Kunsmuseum

Nick Theobald nyerhvervelser

I kølvandet på særudstillingen Last Light – Nick Theobald & Emil Westman Hertz præsenterer Horsens Kunstmuseum en række nyerhvervede værker af den amerikanske kunstner Nick Theobald (f.1986).

De nyerhvervede værker er alle præsenteret på hjemmesiden under menupunktet samlingen. 

 

Sammenstillinger

Den 15. maj – 1. december 2023

Inspireret af Horsens Kunstmuseums samlingsophængning Guldalderen set i nyt lys, hvor guldalderens malerkunst møder samtidskunsten, har Horsens Kunstmuseum skabt samlingsophængningen Sammenstillinger. 

På denne ophængning mødes værker fra slutningen af 1800-tallet op til 1940’erne med værker fra museets samling af eksperimenterende samtidskunst. Udstillingen lægger op til at beskueren kan gå på opdagelse i tematiske og formelle sammenstillinger mellem nyere og ældre kunst, fra museets store samling. Udstillingen viser dermed, hvordan kunstnere har arbejdet med at kombinere forskellige elementer og temaer i deres værker gennem årene.

I forbindelse med ophængningen  er det muligt at opleve møder mellem kunstnere som Th. Philipsen, Mogens Zieler, Olaf Rude til Ib Braase, Nina Sten-Knudsen, Tal R, Nina Saunders, Poul Bjørklund, Anette Abrahamsson, Lars Thoning, Erik Hoppe, Edward Weie og Vilhelm Lundstrøm.

 

Guldalderen set i nyt lys

21. december  2022 –  1. november 2023

Horsens kunstmuseum præsenterer netop nu en ny samlingsophængning hvor der sættes fokus på Guldalderen set i et nyt lys igennem Horsens Kunstmuseums samling af eksperimenterende samtidskunst. Her udstilles gammel og ny kunst sammen i uventede sammenstillinger, med henblik på at sætte fokus på nye måder at opleve kunsten på og ikke mindst nye fortolkninger af værkerne.

Den danske guldalder er kendt for at afspejle tidens idé om den ideale danske folkekultur. Motiver med åbne landskaber og smukke himmelstrøg var noget over- og middelklassen i landets byer syntes vældig om. Set med eftertidens øjne var det en lykkelig tid. Men perioden var i den grad også præget af kaos og samfundsmæssige spændinger. På trods af disse historiske kriser som prægede Danmark, blomstrerede der et politisk engagement op, i håbet om at kunne skabe en romantisk national-identitet. Man vendte sig væk fra det kriseramte Danmark og forsøgte at skabe et romantiseret Danmark.  

I udstillingen er det muligt at opleve værker af guldalderens malere som P.C Skovgaard, C.W Eckersberg, Jørgen Roed, Dankvart Dreyer, J. Th. Lundbye, Johan Thomas Lundbye, Jørgen V. Sonne, Christen Dalsgaard Constantin Hansen og Vilhelm Kyhn overfor samtidskunstnerne som Anders Kirkegaard, Cathrine Raben Davidsen, Anne Marie Ploug, Augusta Atla, Tina Maria Kofoed, Kirsten Justesen, Lars Nørgård og Morten Buch.  

Eckersberg