Nikoline Liv Andersen 
’Langsomt siver det gennem mine hænder’


19. november 2011 – . 5. februar 2012

Nikoline Liv Andersen (født 1979) er uddannet beklædnings­designer fra Danmarks Designskole i 2006. Hun arbejder i grænselandet mellem mode og kunst, kombinerer materialer som pels og plastik i overraskende kreationer og udstiller det i dramatiske iscenesættelser med lys og lyd.
Hvorfor skal vi leve, hvis vi skal dø? Det er et af de spørgsmål, Nikoline Liv Andersen stiller os i efterårets udstilling. Hendes udgangspunkt er de barokke vanitas-skildringer, hvor livets flygtighed fremhæves i symbolske opstillinger af kranier, bobler, slukkede stearinlys, blomster eller frugter, der er på vej til at gå i fordærv. Herudfra fortæller Nikoline Liv Andersen historien om mennesket som én af utallige, forgængelige skabninger.
Derudover kigger Nikoline Liv Andersen i udstillingen også nærmere på de klassiske japanske aber ’Ikke se, ikke høre, ikke tale’, der på hver deres måde søger at udelukke omverdenen. Hos Nikoline Liv Andersen er aberne anbragt i rokoko-inspirerede parykker på hver deres mannequindukke. Her udgør de sammen med sammen med outfits i bl.a pels og sugerør en kommentar til nutidens blinde forbruger såvel som rokokotidens ulige magtfordeling.
På udstillingen præsenteres to helt nye installationer samt et udvalg af tidligere kreationer.

Læs mere