fbpx

Nikoline Liv Andersen – 
’Langsomt siver det gennem mine hænder’


19. november 2011 – . 5. februar 2012

Nikoline Liv Andersen (født 1979) er uddannet beklædnings­designer fra Danmarks Designskole i 2006. Hun arbejder i grænselandet mellem mode og kunst, kombinerer materialer som pels og plastik i overraskende kreationer og udstiller det i dramatiske iscenesættelser med lys og lyd.
Hvorfor skal vi leve, hvis vi skal dø? Det er et af de spørgsmål, Nikoline Liv Andersen stiller os i efterårets udstilling. Hendes udgangspunkt er de barokke vanitas-skildringer, hvor livets flygtighed fremhæves i symbolske opstillinger af kranier, bobler, slukkede stearinlys, blomster eller frugter, der er på vej til at gå i fordærv. Herudfra fortæller Nikoline Liv Andersen historien om mennesket som én af utallige, forgængelige skabninger.
Derudover kigger Nikoline Liv Andersen i udstillingen også nærmere på de klassiske japanske aber ’Ikke se, ikke høre, ikke tale’, der på hver deres måde søger at udelukke omverdenen. Hos Nikoline Liv Andersen er aberne anbragt i rokoko-inspirerede parykker på hver deres mannequindukke. Her udgør de sammen med sammen med outfits i bl.a pels og sugerør en kommentar til nutidens blinde forbruger såvel som rokokotidens ulige magtfordeling.
På udstillingen præsenteres to helt nye installationer samt et udvalg af tidligere kreationer.

Læs mere
Nikoline Liv Andersen - 
'Langsomt siver det gennem mine hænder'
 Nikoline Liv Andersen - 
'Langsomt siver det gennem mine hænder'
 Nikoline Liv Andersen - 
'Langsomt siver det gennem mine hænder'