fbpx

Niels Bonde – Attention

2 maj –  21 juni 2009

 Niels Bonde er en pioner indenfor den digitale kunst. Hans produktion spænder over maleri, video, installation og digitale medier, internetbaseret kunst og datastyrede systemer. Han har gennem en årrække arbejdet med direkte udgangspunkt i den virkelige verdens begivenheder, og oftest dem, der tiltrækker sig politikeres og mediers bevågenhed. Et eksempel er den dansk-amerikanske alliance i Irak og Afghanistan.

Udstillingen Attention! er skabt specielt til Horsens Kunstmuseum i samarbejde med Ystads Kunstmuseum. Niels Bonde har valgt at koncentrere sig om video og maleri i en udstilling, der samtidig er et forskningsprojekt centreret om massemediernes skildring af krig, vold og terror.

Et nøgleord i Bondes udstillings- og forskningsprojekt er post-production, et begreb hentet fra filmens verden. Post-production er den proces, hvor filmoptagelser og lyd redigeres, hvor der tilsættes soundtrack og special-effects, og hvor råmaterialet i det hele taget bearbejdes til den endelige film.

Niels Bonde drager paralleller mellem denne arbejdsproces fra fiktionens verden og det medie-maskineri, der former verdensbegivenhederne for os. Var efterårets terror-angreb i Mumbai virkelig så veltilrettelagt og ideologisk begrundet, som det blev udlagt i medierne? Handler amerikanske skole-massakrer i virkeligheden om identitetssøgende enegængere, der slår ihjel i en desperat higen efter 15 minutters berømmelse? Er spektakulær, negativ opmærksomhed bedre end ingen opmærksomhed?

Attention! på Horsens Kunstmuseum er en udstilling, der forholder sig kritisk og undersøgende til massemediernes betydning. Både for den enkeltes selvbillede. Og for vores måde at skrive historie på i en globaliseret og kontrastfyldt verden.

Læs mere