Nick Theobald & Emil Westman Hertz I dialog

I efteråret 2021 præsenterer Horsens Kunstmuseum Nick Theobald i dialog med museets samling af Emil Westman Hertz.

I de sidste ti år har den New York-baserede kunstner Nick Theobald (f.1986) skabt kunstværker af bivoks. Et medium som har sit eget liv og energimæssige resonans. Med materialet skaber han værker, der både forholder sig til naturens gang og menneskets manipulation og indvirken på den ellers frie natur. Et emne som optager og afspejler sig i hele kunstnerens praksis, hvor research og sourcing af materialer er lige så vigtigt, ifølge kunstneren, som det endelige værk.

Emil Westman Hertz (1978 – 2016) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 2002-2008, Maumaus School of Fine Arts i Lissabon i 2007. Han har desuden fra 1999 – 2000 studeret eskimologi på Københavns universitet og taget uddannelse som ubefaren skibsassistent på Georg Stage i 1999. I Emil Westman Hertz´ kunstneriske praksis ses et tydeligt arbejdet med en mangfoldig materialitet.

For yderligere information kontakt venligst museumsinspektør Julie Horne Møller, jhmo@horsens.dk

Udstillingen er gavmildt støttet af: Familien Hede Nielsens Fond, Grosserer L.F. Foghts Fond, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond,  Insero Horsens, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat og Crozier Fine Arts.