fbpx

Min drøm

5 april – 27 april 1997

 

Udstillingen “Min Drøm” er blevet til i forbindelse med Projekt 88´s arrangement af samme navn, der viser værker produceret af bl.a. psykisk syge. Projektet indgår i et større arrangement, afholdt af Folkeligt Forum under overskriften “Min Drøm er en Drøm”, og inddrager således flere områder og institutioner i Horsens Kommune, lige fra Rådhustorvet og Rådhusets forhal til Sund By Butikken, Biblioteket og Kunstmuseet. “Min Drøm” præsenterer udvalgte værker af 7 kunstnere fra samlingen på Museet på Psykiatrisk Hospital i Århus. På dette museum er der gennem årene opbygget en enestående kunstsamling af værker skabt af mennesker, der har været i berøring med hospitalet og det psykiatriske system, og som har arbejdet med kunsten som udtryksform i hospitalets atelier.

Sammen med den afdøde kunstner Ovartaci vises 6 yngre nulevende kunstnere, der ligeledes lader beskueren få et indblik i en indre verden af vidt forskellig karakter: Baukje Zijlstra, Martin Stentebjerg, Johnny Dahl, Poul Amdisen, Lone Petersen og Jørgen B. Rud, der viser maleri, collage, skulptur og grafik.

Som 34-årig blev Ovartaci  i 1929 indlagt, og gennem 56 år levede han og skabte sin kunst på Psykiatrisk Hospital, frem til sin død i 1985. Han skabte sin helt egen verdensorden med kvinden som det ideelle væsen, en verden hvori han tog på rejse som han lystede. En række af disse slanke smukke kvinder med ægyptiske aner kan ses på udstillingen sammen med et udvalg af mindre objekter, bl.a. “rygefantomer”  og helikoptermodeller.

Læs mere