fbpx

Michael Kvium i Horsens Kunstmuseums samling

Horsens Kunstmuseum præsenterer en nyophængning af udvalgte Michael Kvium værker fra museets samling. Ophængningen er at opleve igennem foråret 2019.

Denne udstilling har til formål at kaste lys over dele af Michael Kviums (f. 1955) kunstneriske produktion, som måske ikke altid fremstår i fokus når man taler om kunstneren – navnlig de forskellige processer i form af eks. skitser, der ligger bag de mange velkendte malerier, som Michael Kvium har skabt igennem sin lange karriere. Dette ses gennem en serie af ældre skitser fra 1987-88, der aldrig før har været udstillet, hvoraf flere af skitserne kan ses anvendt senere hen i flere af kunstnerens malerier. Ligeledes er to grafiske serier udstillet, som hver især fremviser to meget forskelligartede udtryk, der begge indeholder fremtrædende karaktertræk fra Michael Kviums maleriske univers. Vi ser gennem de grafiske værker både det symbolladte, fortællende og detaljeorienterede fokus men ligeså abstraktioner og groteske deformiteter.  

Samtidig fremviser ophængningen et udvalg af malerier fra samlingen, som alle taler ind i Michael Kviums figurative og fortællende billedunivers. Han arbejder ud fra afkrogene i vores kultur og iscenesætter de mørke, moralske og makabre sider af vores eksistens. Fremstillingen er kompromisløs og opleves ofte af beskueren som både fascinerende og afskyvækkende.  

Den danske billedkunstner Michael Kvium er en væsentlig del af Horsens Kunstmuseums samling. Museet har fulgt og understøttet Michael Kviums kunstneriske karriere siden hans gennembrud i midten af 1980erne. Dette gør at museet i dag har landets største samling af Kviums kunstværker, der spænder vidt over maleri, tegning, grafik og skulptur skabt i årene 1985 – 2014. Derfor søger Horsens Kunstmuseum løbende at udskifte udstillingerne af Michael Kviums værker for at give mulighed for at følge den kunstneriske udvikling helt fra 1980ernes tabubelagte hverdagsscener til nutidens mere modne og nuancerede billedunivers.  

Michael Kvium er født og opvokset i Horsens, hvor han virkede som bladtegner ved Horsens Folkeblad i årene 1973 – 79. Han blev efterfølgende uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i årene 1979 – 85. 

Kvium værk Kvium skulptur One of those days, days af Michael Kvium Kvium værk