fbpx

Kærlig hilsen hadet

Horsens Kunstmuseum inviterer skoleklasser og gymnasieklasser til en spændende og lærerig workshop på museet i forbindelse med kunstarrangementet ’Kærlig hilsen hadet’, som kommer til at foregå på museet den 24. – 25. november 2020.

Vi har længe haft et stort ønske om fra museets side af at engagere flere unge mennesker i kunsten og kulturen, og derfor deltager vi i det spændende projekt ’Kærlig hilsen hadet’, en udstilling og workshop af Tomas Lagermand Lundme.

’Kærlig hilsen hadet’ kan ses som et safe-space og en hyldest til skrøbeligheden, da omdrejningspunktet er Tomas Lagermand Lundmes barske og personlige fortælling om den skæbnesvangre aften, hvor han for 10 år siden blev overfaldet to gange for at være den, han er. Med udgangspunkt i levet liv skriver Tomas Lagermand Lundme alle sine tekster frem. Med omdrejningspunktet i hadforbrydelser, selvhad, angst, spiseforstyrrelser og homoseksualitet i mørke rum, der gang på gang overskrider mange grænser.

Eleverne skal arbejde indgående med noget som ellers kan være svært at sætte ord på og forholde sig til i hverdagen, nemlig hvordan vi bruger sproget imellem mennesker når vi indgår i relationer og samtaler med hinanden, på både godt og ondt.

Samtidig får eleverne også indblik i hvad det vil sige at arbejde på et museum og skulle udvælge og kuratere en mindre udstilling.

Der vil på arrangementets sidste dag den 25. november efter workshoppen blive afholdt en mindre åbning af udstillingen på museet hvor eleverne får mulighed for at deltage.

 

Den 24. november vil der ligeledes om aften være et fyraftensarrangement på GRUS nede i byen. Her vil Tomas Lagermand Lundme læse op fra hans seneste udgivelser, bl.a. romanerne ’Alt er dit’ og ’En rigtig kærlighed’, der handler om magt og afmagt – på alle planer.

Hvad enten det er som rodløs ung i Amager Centret engang i midten af 1980’erne eller det er i et konkret overfald en vinternat på Vesterbrogade midt i København, skriver Tomas altid med en særlig sans for det ærlige, det kompromisløse og det nærværende – med et glimt i øjet og en sart flænge i huden.

Der kan læses mere om fyraftensarrangementet på GRUS og booke din gratis billet her

 

Er der spørgsmål til projektet, skriv eller ring da venlig til museumsinspektør Sofie Skau Jepsen på: assj@horsens.dk eller 76292381.