fbpx

Kærlig Hilsen Hadet

D. 24. og 25. november 2020, besøgte kunstneren og forfatteren Tomas Lagermand Lundme Horsens Kunstmuseum med projektet ’Kærlig Hilsen Hadet’.

Projektet tager form som en hybrid mellem forskellige genre: lyd, ord og workshop. I løbet af halvanden time, fortalte Tomas Lagermand Lundme om sit eget liv, i samspil med at studerende fra Sct. Ibs Skole og Horsens Statsskole, kontinuerlig selv skrev ned egne oplevelser knyttet til had og kærlighed. Projektet mundet ud i en udstilling, hvor de studerende har skrevet et brev som er udstillet i montre. På den måde kommer de studerende også på museum, i form af ord.

‘Kærlig Hilsen Hadet’ kan ses som et safe-space og en hyldest til skrøbeligheden, og er omdrejningspunktet for Tomas Lagermand Lundmes barske og personlige fortælling om den skæbnesvangre aften, hvor han for 11 år siden blev overfaldet to gange for at være den, han er. Med udgangspunkt i levet liv skriver Tomas Lagermand Lundme alle sine tekster frem. Med omdrejningspunktet i hadforbrydelser, selvhad, angst, spiseforstyrrelser og homoseksualitet i mørke rum, der gang på gang overskrider mange grænser.

Eleverne har arbejdet indgående med noget som ellers kan være svært at sætte ord på og forholde sig til i hverdagen, nemlig hvordan vi bruger sproget imellem mennesker når vi indgår i relationer og samtaler med hinanden, på både godt og ondt.

Udstillingen kan opleves på Horsens Kunstmuseum indtil sommeren 2021 og består af et billede af Tomas Lagermand Lundme fra natten han blev overfaldet, de studerendes breve og en lydfil Tomas Lagermand Lundme har indspillet. Formålet med projektet, er blandt andet at italesætte nogle af de fordomme og tabuer, der desværre stadig er aktuelle i samfundet og på den måde være med til at bryde had.

Foto: