fbpx

Hesselholdt & Mejlvang

Oplev Hesselholdt & Mejlvangs værk ‘Native, Exotic, Normal / Circle of Flags’ fra 2016 i Caroline Amalielunden foran Horsens Kunstmuseum.

Værket er netop blevet en del af Horsens Kunstmuseums samlinger takket være generøs støtte fra Overretsagfører Danjelsen legat til forskønnelse af Horsens  by og særligt den omgivelser

Hesselholdt & Mejlvang er navnet på kunstnerduoen dannet i 1999, bestående af Sofie Hesselholdt (1974) og Vibeke Mejlvang (1976). De to kunstnere er begge uddannet ved det Kongelige Danske Kunstakademi i 2006, hvor de også mødte hinanden.

Installationen ’Native, Exotic, Normal / Circle of Flags’ var en del af soloudstillingen ’Native, Exotic, Normal’, som tilbage i 2016 blev udstillet ved Den Frie Udstillingsbygning i København. Værket var et satellitprojekt som samme år blev udstillet på Roskilde Festivals Art Zone. Ligeledes har værket være udstillet ved Jens Otto Krags Plads i Randers i 2019, i forbindelse med udstillingen ’FLAG – objekt, ikon, symbol’ på Randers Kunstmuseum til markeringen af 800-året for Danmarks nationalflag. Værket får således sin nye placering i Caroline Amalielunden foran Horsens Kunstmuseum. 

Hesselholdt & Mejlvang sætter med ’Native, Exotic, Normal / Circle of Flags’ fokus på de til stadighed udtalte problematikker, der er forbundet med den tidligere danske slavekoloni Dansk Vestindien og samtidens fokus på multikulturalisme. Danmarks mørke historie som en kolonination, har været medvirkende til, at vi stadig den dag i dag ser eksempler i samfundet og kulturen på, at etnicitet, og særligt hudfarve, stadig er en måde hvorigennem vi differentierer hinanden på. Værket består af tolv flagstænger med tilhørende flag, der er opstillet i en cirkel. 

Det er muligt at læse mere om værket her.

Copyright © 2020 Hesselholdt & Mejlvang. All rights reserved.