fbpx

Gudrun Hasle. Gudruns livshistiore

Gudrun Hasle er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi 2002-2008 og Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2007-2008. Gudrun Hasle arbejder særdeles selvbiografisk i sit kunstneriske virke med udgangspunkt i medier som video, fotografi og broderi. En central problematik i Gudrun Hasles værker er den udstødtes eller udenforståendes position i samfundet, hvor hun tematiserer det at være anderledes og at befinde sig i grænsezonen uden for samfundets normer og konventioner, som man af den ene eller anden grund har svært ved at leve op til.

Et af omdrejningspunkterne er hendes ordblindhed og det at være afvigende og mangle et af de væsentligste redskaber for at kunne begå sig i den moderne verden. Dette ses tydeligt i værket ’Gudruns Livshistiore’ fra 2004. Værket viser en ærlig kunstner der ikke er bange for at bruge sig selv og sin egen historie som en aktiv del af sit kunstneriske univers og værket må anses for at være en af de største byggesten i hendes hidtidige kunstneriske produktion. Værket er en 15 meter lang broderet frise, hvor vi følger Gudrun Hasle fra hun bliver født til hun starter på kunstakademiet, med alt hvad det indebærer af op og i særdeleshed nedturer. Vi følger hendes barndom i Thailand, hendes første erfaringer med kærlighed og sex, hendes cutter tendenser og hendes indlæggelser på psykiatrisk afdeling i forbindelse med en problematisk ungdom. Frisen slutter da Gudrun Hasle bliver optaget på kunstakademiet og slutter selvfølgelig med sætningen ”fortsættelse følger”.

Gudrun Hasle er en af de unge eksperimenterende kunstnere der i disse år står stærkere og stærkere på den danske kunstscene og hun viser os med sine værker et ærligt billede af nogle af de samfunds-tabuer, som vi normalt undgår at beskæftige os med.

Info:

“Gudruns Livshistiore”, 2004
Fladsstingsbroderi på ubleget lagenlærred. 384(375) x 1481 cm
Købt 07-10-2013 med tilskud fra Kulturarvstyrelsen
Inventarnummer: 1263