fbpx

Sophie Dupont Gravity

Lørdag den 5. november 2016 – søndag den 8. januar 2017.

Horsens Kunstmuseum inviterer lørdag d. 5. november  til den tredje og sidste performance med Sophie Dupont i efteråret 2016.Siden august måned har Sophie Dupont gæstet museet med værkerne ’Watching the Night’ og ’Heavy Light’ og nu vender hun tilbage og præsenterer den nyudviklede performance ‘Gravity’.

Se performancen her

 Vægtens betydning

Performancen tager som den tidligere performance ’Heavy Light’ afsæt i vægtens betydning. Denne gang dog i den modsatte betydning, hvor hun bevæger sig fra tyngden mod letheden: Sophie Dupont ligger på en båre med en rustning – udformet som kropsdele over sig. Kropsdelene er skabt i materialer som jern, messing og kobber. Den enkelte kropsdels materiale afhænger af kropsdelens funktion, fra de grove til de mere forfinede. Publikum opfordres til at befri Sophie Dupont for kropsdelenes vægt og hænge dem op, så de til sidst danner en æstetisk mobile, alt i mens Sophie Dupont svæver højere og højere.

Sporene og redskaberne fra de tre performances kan derefter opleves på museet frem til og med søndag den 8. Januar 2017. Det tredelte performanceprojekt er gavmildt støttet af Statens Kunstfond.

Sophie Dupont Gravity Sophie Dupont Gravity Sophie Dupont Gravity