fbpx

Dissolve af Lærke Lauta

På udstillingen ´Disolve´ præsenterer billedkunstneren Lærke Lauta en række malerier, der dels er små figurative og historiefortællende -, og dels en række store og abstrakte malerier. En stor del af udstillingens værker blev skabt i vinteren 2019 på Statens Værksteder for Kunst, hvor Lærke Lauta begyndte at arbejde med en ny maleteknik, som har ført hende fra det figurative og historiefortællende univers over til et abstrakt formsprog, som spænder over samme kraftige og kontrastfyldte farveskala som de mindre figurative malerier. Maleriernes historiefortællende elementer læner sig op ad det som Lærke Lauta også tidligere i sin praksis har været meget optaget af, nemlig at fortælle historier, tidligere også igennem film. Udstillingens store lærreder, der alle bærer titlen ’Untitled’, viser brudstykker af de små maleriers fortællinger, men på den store lærreder er der zoomet helt ind og et lille område er forstørret så meget, at deres udtryk nu er store vibrerede farveflader, der på en og samme tid er mættede og transparente. Udstillingens mindre malerier bærer titler som; ’Contrasting Memories’, ’ Everything I know about you is nothing more than memories’ og ‘Portrait of a Woman’ og peger med deres titler på den handling og historie som maleriet rummer. Udover malerierne præsenteres på udstillingen også en række bemalede tekstiler, som komplementerer hendes maleriske univers.

 

Lærke Lauta f. 1974, er uddannet billed- og videokunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Cooper Union i New York og Gerrit Rietveld Academy i Amsterdam. Lærke Lauta har tidligere arbejdet med såvel videoinstallation, skulptur og maleri.

Horsens Kunstmuseum har tidligere samarbejdet med Lærke Lauta i efteråret 2017 i forbindelse med byprojektet: ’Byens glemte kunstskatte’, som blev skabt i samarbejde med MÆRK BYEN Horsens og som kunne opleves i Caroline Amalie Lunden.

 

Udstillingen er støttet af: Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Grosserer L. F. Foghts Fond, Poul Johansen Fonden, Statens Værksteder For Kunst, Toyota Fonden og Billedhuggeren, Professor Gottfred Erickhoff og hustru, maleren Gerda Eickhoffs Fond.

 

Udstillingen er at opleve frem til og med søndag den 16. august 2020.

Lærke Lauta tekstiler Lærke Lauta ophængning Lærke Lauta ophængning