fbpx

Bjørn Nørgaard

1. juni 2021 – 30. januar 2022

Horsens Kunstmuseum præsenterer i museets største sal en særudstilling med Bjørn Nørgaard. Udstillingen består af flere installationer: Sagforhold,  2015, Engle og bæster,  2014, Zodiacs, 2017, Mrs. Yin & Mr. Yang, 2019 og Materia et Spiritus, Materia et Corpus, Materia et Frictio, Materia et Actio, Materia et Syntaksis, fra 2020.

Zodiacs fra 2017, som består af 12 kinesiske dyretegn fra det kinesiske astrologiske system: Rotten, Oksen, Tigeren, Kaninen, Dragen, Slangen, Hesten, Fåret, Aben, Hanen, Hunden og Grisen.

Materia et Spiritus, Materia et Corpus, Materia et Frictio, Materia et Actio, Materia et Syntaksis, fra 2020 belyser Bjørn Nørgaards arbejde med aktioner. Tilbage i 1960’erne fungerer aktionen som metode til at komme udenom værkbegrebet og de klassiske kunstgenrer til fordel for et åbent og ukortlagt handlingsrum. Aktionen bliver udgangspunkt for interaktioner mellem krop og materialer i form af demonstrationer.

Installationen Materia et Spiritus, Materia et Corpus, Materia et Frictio, Materia et Actio, Materia et Syntaksis, fra 2020 er takket være Augustinus Fonden og Slots & Kulturstyrelsen blevet indlemmet i Horsens Kunstmuseums samling.

Udstillingen kan opleves i 3D her. 

Det er muligt at se en formidlingsvideo omkring udstillingen her og læse mere om udstillingen her.