fbpx

Horsens Kunstmuseum 1984

Udstillingsperiode: 9. januar -9. juni 2024

Velkommen til en anderledes præsentation af en del af Horsens Kunstmuseums samlinger.  

I anledning af, at det den 17. november 2024 er 40 år siden Horsens Museums kunstafdeling blev til Horsens Kunstmuseum, og fik til huse i den nyrestaurerede Pavillon Lunden, markerer Horsens Kunstmuseum 40-års jubilæet året igennem.  

Hvad mere naturligt til et hvert jubilæum end at kaste et blik tilbage i tiden, for at se på hvordan det hele så ud i begyndelsen? Derfor præsenterer Horsens Kunstmuseum den del af museets samling der allerede eksisterede før 1984. Det gør vi ved en traditionel galleriophængning med malerier fra gulv til loft, samt skulpturer der præsenteres som de normalt opbevares på museets magasiner, når de ikke er på udstilling.  

Dog skal det bemærkes at vi af praktiske årsager har været nødt til at se bort fra samlingen af arbejder på papir, der i 1984 bestod af over 600 arbejder, primært værker af Mogens Zieler.  

Den opmærksomme besøgende vil også bemærke at der mangler enkelte værker. Nogle er ud deponeret på offentlige institutioner og få er desværre gået til eller ganske enkelt forsvundet. Man var ikke så omhyggelig med bevaring og registrering dengang, som vi er i dag.   

På ophængningen er det muligt at opleve kunstnere som: Mogens Zieler, Hans Smidth, Jais Nielsen, Christine Swane, Fritz Syberg, jens Søndergaard, Peter Holm, Constantin Hansen, Grete Balle, Ebba Carstensen, C. W. Eckersberg og P. C. Skovgaard.

Se udstillingens værkliste her

 

40 år med Horsens Kunstmuseum

De udstillinger der i øjeblikket kan ses på Horsens Kunstmuseum, binder fortiden, nutiden og et bud på fremtiden sammen: 1984 præsenterer størstedelen af de værker der var i Horsens Museums Kunstafdeling og som rykkede med op i de nye lokaler i pavillon Lunden i 1984. 1984-1985 De tidlige år viser publikum nogle af de allerførste erhvervelser der blev gjort til samlingen efter museets selvstændiggørelse og som er de værker der skabte kimen for museets store samling af eksperimenterende samtidskunst. Sidst præsenteres Tina Maria Nielsens installation Salon des refusé fra 2016, der ligeledes er en del af Horsens Kunstmuseums samling.