fbpx

Ugens kunstner – Klara Lilja

Klara Lilja (f.1989) tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2021 og bor og arbejder i København.

Horsens Kunstmuseum erhvervede takket være Ny Carlsbergfondet Klara Liljas afgangsværk Resurrection fra 2021 den 16. juni 2021.

Med værket har Klara Lilja taget udgangspunkt i den alkymistiske tradition og arbejdet med forståelsen for og dyrkelsen af genopstandelsen. Værket består af omkring et hundrede enkeltdele centreret om en fragmenteret krop med en lang række symbolske objekter, der forholder sig til tanken om enten det evige liv og eller genopstandelsen.

De mange enkeltdele er placeret på et bord, beklædt med en håndsyet silkedug, skabt af Fie Paarup. Dugen er sort, hvid og rød som en reference til de tre alkymistiske hovedfarver, mens de keramiske værker udover disse farver også er skabt i lyserød, brun og grå. Derudover er metallerne guld, platin, sølv, tin og bronze repræsenteret i nogle af enkeltdelenes glasur.

Det menneskelige skelet er modelleret 1:1, med organer som lunger, hjerte, tarme og nyre tydeliggjort. Kroppen har tre hoveder (den fysiske del, sjælen og ånden) og flere hænder og fødder. I hver ende af bordet er placeret en stor sol, en hvid og en sort, som dualistisk peger på både dagens og nattens solopgang.

Klara Lilja

Resurrection. 2021

Keramik og stof

Variable mål

Købt den 16. juni 2021 med tilskud fra Ny Carlsbergfondet

Inventarnummer: 1690