fbpx

Ugens kunstner – Kirsten Justesen

Kirsten Justesen (f. 1943) er uddannet billedhugger fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i årene 1968-1975. Hun har igennem sit kunstneriske virke brugt sin egen krop som materiale i hendes kunstneriskepraksis, både i form af body art, performance, skulptur og installation.

Kirsten Justesen står i dag, som en af feminismens centrale skikkelser og har brugt sin kunst til at sætte fokus på kvinders rettigheder, kønsroller, tabuer og seksualitet. Ydermere har hun været med til at bane vejen for kvindelige kunstnere på den danske kunstscene. Med værket Pussy Power  fra 1970 har Kirsten Justesens afstøbt sin egen gravide mave og markeret den med de røde ord ’’ Pussy Power’’. Værket her er et grafisk tryk af Kirsten Justesens serie – Pussy Power. Horsens Kunstmuseums samling rummer endvidere også en glasfiber afstøbning fra Pussy Power serien.  

Værket er en hyldest til kvinders kroppe og seksualitet og er designet til at være en provokerende og kraftfuld påmindelse om kvindernes styrke og deres kamp for ligestilling. Kirsten Justesen udfordrer de stereotyper og tabuer, der omgiver kvinders rolle i samfundet, og kunstværket er skabt i datidens kønspolitiske kontekst som afspejler en periode, hvor kvinders kærlighedsliv, seksualitet og frugtbarhed blev en årsag til et nyt gennembrud inden for samtidskunsten.  

 

Kirsten Justesen 

Pussy Power. 1969 

Serigrafi 

Købt den 24. juni 2021 med tilskud fra Slots og Kulturstyrelsen 

Inventarnummer: 1689