fbpx

Rose Eken. The Hotelroom

Horsens Kunstmuseum har erhvervet værket “The Hotelroom” fra 2014.
Værket er det første i Horsens Kunstmuseums samling af kunstneren Rose Eken, som er uddannet fra Edinburgh College of Art i 2001 og efterfølgende fra Royal College of Art i London i 2003. Hun har siden da været særdeles aktiv på den internationale kunstscene, hvor hun har haft udstillinger på både museer såvel som gallerier i blandt andet Helsinki, San Francisco, Danmark, Berlin og New York.

Værket “The Hotelroom” består af en hvid kasse med et kighul i, hvor der inde i hulrummet ses et hotelværelse. Værelset  fremstår forladt; sko og stiletter ligger og flyder, ligeledes gør aviser, øl og champagneflasker, computeren står åbent fremme, med et æskebæger ved siden af, lampen står skævt, en guitar står op ad væggen. Vi befinder os i en storby – udsigten til byens skylines vidner om dette.

Værket giver associationer til en vild aften med dans, alkohol og fest. Rose Eken er særdeles fascineret af rockmusikkens verden, hvilket er et tilbagevendende omdrejningspunkt i hendes kunstneriske praksis. I dette univers udforskes de myter og klicheer, der knyttes til denne mere destruktive kultur og livsstil.

Rose Eken arbejder ofte med forskellige medier; blandt andet keramik, broderi, video, og modellervoks. Hendes værker er aldrig i stor skala, hun skalerer derimod værkerne ned. Oftest i en detaljerig miniaturestørrelse, som dermed udfordrer realiteten, som hun forvrider og forstyrrer. Ligeledes vrides også forestillingen om en mandsdomineret verden på finurlig vis, da de udstillede genstande ofte er lavet af atypiske materialer og gerne i miniature, som netop bidrager med et mere feminint touch.

“The Hotelroom”, 2014
Modellervoks, tape, papir og vire
18x18x23 cm
Inventarnummer: 1305