fbpx

The Hotel Room, 2014

Værket The Hotel Room består af en hvid kasse med et lille kighul i; inde i kassen ses et hotelværelse, hvilket værkets titel også refererer til. Når man som beskuer kigger ind i værelset, fremstår det tomt og forladt. På gulvet ligger der sko og stiletter og flyder; ligeledes står aviser, øl og champagneflasker fremme, computeren står åben med et æskebæger ved siden af, lampen står skævt, en guitar står op ad væggen. At dømme ud fra hotelværelsets fremtræden befinder vi os i en storby; her er udsigten til byens skyline også med til at skabe fornemmelsen af, at vi er i en af verdens hovedstæder, måske New York.

Værket giver associationer til en vild aften med musik, dans, alkohol og fest. Rose Eken er i høj grad fascineret af rockmusikkens verden, og denne er da også et tilbagevendende omdrejningspunkt i hele hendes kunstneriske praksis. I dette univers udforsker og belyser hun myter og klicheer, der knytter sig til den nogle gange grænsesøgende og destruktive kultur og livsstil.

Rose Eken arbejder med forskellige medier: keramik, broderi, video og modellervoks. Et gennemgående træk i hendes praksis er manipulation af størrelsesforhold, hvor hun skalerer værkerne enten op eller ned. Med værket The Hotel Room opleves en helt særlig detaljerigdom i miniaturestørrelse. The Hotel Room af Rose Eken var det første værk af kunstneren, som Horsens Kunstmuseum erhvervede til sin samling af eksperimenterende samtidskunst i 2014; siden er samlingen vokset med flere værker.

The Hotel Room, 2014
Modellervoks, tape, papir og wire
Mål: 18 x 18 x 23 cm
Inventarnummer: 1305