fbpx

The Boy, 2007

Mosaikken ‘The Boy’ fra 2007 er en af de første mosaikker, som Erik A. Frandsen skabte. Siden da har han udviklet teknikken meget, både måden, som stenene placeres på lærredet, og tematikkerne. Dette ses blandt andet i mosaikken ‘Uden titel (Haiti)’ fra 2018, som Horsens Kunstmuseum kunne indlemme i sin samling i foråret 2019 takket være Ny Carlsbergfondet 

På mosaikken ‘The Boy’ ses stenene placeret helt plant på det store lærred, og på afstand ligner værket et pixeleret fotografi. Forlægget til værket er et af Frandsens mange rejsefotografier, hvor han har indfanget et flygtigt øjeblik, og som titlen refererer til, er det drengen, der er i fokus. Han ligger indhyllet i et stribet håndklæde. I baggrunden ses to kvindeskikkelser på en blå liggestol; de sidder og hører musik i høretelefoner, og den ene kvinde ryger en cigaret. Mosaikken peger på et skævt øjebliksbillede, som man måske normalt ikke ville tillægge megen værdi, men som så ofte før bliver det et væsentligt element i Frandsens kunstneriske praksis.  

Horsens Kunstmuseum modtog i første halvår af 2014 en stor og unik donation fra Inge og Asker Larsens Fond til støtte af almennyttige formål. Donationen er den hidtil største donation, Horsens Kunstmuseum har modtaget i museets historie. Erik A. Frandsen er en helt afgørende og central kunstner i Horsens Kunstmuseums samlinger. Museet har fulgt Frandsens kunstneriske virke siden åbningen af museet på Carolinelundsvej tilbage i 1984 og råder på nuværende tidspunkt over en meget stor samling af kunstnerens værker. Samlingen viser et bredt billede af de forskellige tematikker og materialer, som Erik A. Frandsen gennem tiden har arbejdet med. Donationen bestod af skulpturen ’18.03.2012 Beijing’, malerierne ’Fælledvej’ fra 2013 og ’Fontæne’ fra 2008, mosaikken ’The Boy’ fra 2007 og de 243 fotografier ’The Frozen Moment Desert’ fra 2007-09.  

The Boy, 2007
Mosaik 300,0 x 220 cm
Gave 1-4-2014 fra Inge og Asker Larsens Fond til støtte af almennyttige formål
Inventarnummer: 1285 

The Boy, 2007