Performance i det fri

Horsens Kunstmuseum og MÆRK Byen inviterer til Performance i det fri 2025

Horsens Kunstmuseum og MÆRK Byen inviterer i uge 22 og 23 til fire stedsspecifikke performanceoplevelser på Lange Linje, i Lunden, ved Fugholm  og ved Den genfundne bro, i Horsens.

Performativitet i et hverdagsperspektiv

I dette projekt bliver dagligdagens trivialiteter sat overfor unikke møder med samtidens eksperimenterende performancekunst. Projektet er kurateret af Horsens Kunstmuseum og er en del af det officielle Horsens Holder program 2025.

Igennem fire meget forskellige performanceoplevelser, skabt af fire samtids performancekunstnere, undersøger projektet spændingsfeltet mellemdagligdagens trivialiteter overfor en række performative praksisser, der på hver sin måde vil få beskueren til at stoppe op, kigge op og måske endda deltage i store kunstneriske oplevelser, som normalt ikke finder sted i dagligdagens byrum. Horsens Kunstmuseum og MÆRK Byen inviterer til oplevelser som horsensianerne ikke var klar over at de skulle være en del af og som vil bidrage væsentligt til det ofte brugte begreb: hverdagskultur.“Igennem de sidste ti års arbejde har vi oplevet hvordan horsensianerne meget nysgerrigt indgår mere spontane kunstoplevelser i det offentlige byrum. Dette har inspireret os til at skabe dette projekt, ud fra en nysgerrighed af hvad de mere frie kunstoplevelser gør ved beskueren og byrummet.” Museumsinspektør på Horsens Kunstmuseum Julie Horne Møller uddyber:Kunstnerne er udvalgt ud fra deres meget forskellige artede performative praksisser, der på hver deres måde vil gå i dialog med byens rum og dets beboere.

De fire kunstnere er:

  • Bartek Arobal Kociemba, torsdag d. 5 juni kl. 14:00, Fugholm 16
  • Maja Malou Lyse & Esben Weile Kjær, fredag d. 6 juni kl. 23:00, Langelinie
  • Hesselholdt & Mejlvang, lørdag d. 7 juni kl. 11:00, Caroline Amalie Lunden
  • Karim Boumjimar, søndag d. 8 juni kl. 4:00 og kl. 11:00, Den Genfundne Bro

 

Tak til Bikubefonden, Horsens Kommune, Horsens Holder, MÆRK Byen og Kulturens Analyseinstitut