fbpx

Lille lortebillede II og IV, 1987-1988

De to små brunsorte malerier ’Lille lortebillede’ II og IV illustrerer Michael Kviums humoristiske og provokerende tilgang. Billede nummer II er stort set ensfarvet, mens billede nummer IV rummer farvestrejf af blandt andet hvid og grøn. I de to maleriers nedtonede farvespil opstår der diskrete strukturer, fordybninger og mønstre.

Lortebillederne er så enkle, at detaljerne på de sorte billedrammer synes des mere iøjnefaldende. På begge billedrammer øverst i midten er der påsat en lille sort englefigur som dekoration. De nuttede englebørn står i kontrast til de mudrede lortebilleder, herunder det latrinære sprogbrug i titlerne.

På et hverdagssprogligt plan virker det selvironisk, at Michael Kvium nedgørende kalder sine værker for små lortebilleder. Opfatter man titlerne mere bogstaveligt, giver de værkerne et ulækkert præg, idet farven kan associere til afføring. Menneskelige efterladenskaber er et tema i tråd med Kviums interesse for tabuer og for hvordan vi mennesker sætter os spor i verden.

Lille lortebillede II og Lille lortebillede IV, 1987-88
Olie på lærred. 50,4 x 40,2 cm
Gave 9/4-1992 fra kunstneren
Inventarnummer 763 og 764

 

Lille lortebillede II, 1987-88