fbpx

Jiri Georg Dokoupil – Ugens kunstner

Jiri Georg Dokoupil (f. 1954) er en tjekkisk kunstner. Dokoupil var medstifter af den tyske kunstnergruppe Mülheimer Freiheit, og var en del af den tyske gruppering ’’de unge vilde’’ som var en bevægelse der formede sig omkring 1970’erne.  

’’De unge vilde’’, var fortalere for et nybrud indenfor malerkunsten og gjorde oprør imod minimalismen og konceptkunsten. Derfor formede deres malerstil sig meget mere ekspressiv. Jiri Georg Dokoupils kunstneriske praksis spænder bredt, og hans værker er ligeledes diverse og forskellige i form og udtryk.  

Horsens Kunstmuseums samling af Jiri Georg Dokoupil rummer bl.a. værker der er skabt med sæbebobler, sod og bildæk. Hans værker er dynamiske og livlige, og varierer fra det figurative til det abstrakte. I 1996 havde Dokoupil soloudstillingen Painting without Brush på Horsens Kunstmuseum.   

Jiri Georg Dokoupil har en MFA fra Academy of Fine Arts i Köln i1976, og studerede også ved University of Frankfurt og Cooper Union i New York i slutningen af 1970’erne.   

  

10 bananer og 4 appelsiner 

1990 

Bronze 

Højde 108,8 cm 

Værket er erhvervet til Horsens Kunstmuseums samling den 31. december 1991 

Inventar nr:759