fbpx

Horsens Kuraterer del 2

Til og med den 8. januar 2023

Med Horsens Kuraterer inviterer museet en række horsensianere til at kuratere i alt tre udstillinger, alle med udgangspunkt i museets store samling af eksperimenterende samtidskunst.

I del 2 har en gruppe på i alt otte horsensianere fået mulighed for at udvælge lige netop de værker som de synes er de mest interessante værker for dem, fra Horsens Kunstmuseums samling. De otte deltagere i anden del af Horsens Kuraterer er: Maryam Zahid, Lisa Beck, Malene Koops Grønborg  , Jan Bo Poulsen, Bodil Johanne Jørgensen, Betina Sparvath , Mark Ludvig Henriksen og Kjeld Arp. 

Værker af følgende kunstnere kan ses på udstillingen. Rose Eken, J.G. Dokoupil, Klara Lilja, Lars Nørgård, Bjørn Nørgaard, Peter Rössel, Christian Lemmerz og Silas Inoue.

Horsens kuraterer er skabt på baggrund af at Horsens Kunstmuseum drømmer om at få flere horsensianere i tale om hvad Horsens Kunstmuseum er for en størrelse og hvad indsamling og kuratering af eksperimenterende samtidskunst egentligt betyder for et museum?

Folkeskoleelev Maryam Zahid, der har valgt værket Leaving Home II. – Cambodia af Jiri Georg Dokoupil fra 1993-94, udtaler: 

“Jeg valgte værket “Leaving Home II. – Cambodia” fordi jeg synes den minder lidt om noget mine forældre og nogle bekendte har oplevet, og jeg ved også hvor hårdt det kan være at man forlader sit hjemland. Måden værket er lavet på er ret interessant, fordi den er lavet sod. Det er ikke noget man ser hver dag og derfor synes jeg den er ret special.”

 

Viseberedsskabsmester fra Sydøstjyllands Brandvæsen Jan Bo Poulsen har valgt Future Friture – Turritopsis Dohrnii af Silas Inoue fra 2020. Han udtaler om valg af værk: 

“Det fascinerende ved dette værk er at når jeg ser det bliver jeg stående forundret over hvordan det har kunnet ladet sig gøre at skabe dette værk. En super spændende kombination af materialer som på en måde får det til at se let og svævende ud, samtidig med at det på en eller anden måde også kan virke skræmmende som et symbol på bakterier vi omgås i hverdagen eller en kæmpe brandmand vi kan støde på i vandet hvor vi bader.”

Se en video fra udstillingen her. 

En stor tak til Maryam Zahid, Lisa Beck, Malene Koops Grønborg  , Jan Bo Poulsen, Bodil Johanne Jørgensen, Betina Sparvath , Mark Ludvig Henriksen og Kjeld Arp for jeres deltagelse. 

Horsens Kuraterer er støttet af Ny Carlsbergfondet

Billede: Detalje af Resurrection, Klara Lilja. 2021. Horsens Kunstmuseum