fbpx

Horsens Kunstmuseums 40 års jubilæum i KUBEN i uge 45-46

I forbindelse med Horsens Kunstmuseums 40 års jubilæums fejring inviterer museet til en to ugers lang fejring i KUBEN på Søndergade i Horsens.

1984 – 2024 Horsens Kunstmuseums 40-års jubilæum 

Den 17. november 1984 åbnede Horsens Kunstmuseum, i sin nuværende form i Pavillon Lunden. En restaurationspavillon, der var restaureret med henblik på at huse Horsens Museums kunstafdelings kunstsamling. Hvad ingen dengang havde forestillet sig, blev det indledning til 40 års koncentreret indsats, centreret om at skabe en samling af eksperimenterende samtidskunst og give kunstnere mulighed for at præsentere deres værker i en museal sammenhæng tidligt i deres kunstneriske løbebane.  

Pladsen i den gamle pavillon blev hurtig for trang, men det har været muligt at øge museets areal med tilbygninger i 1992, 2006 og senest i 2017, således at det løbende har været muligt både at præsentere den voksende samling, men også særudstillinger med fundament i samlingen.   

40 år set i forhold til hele det danske museumsvæsens historie er ikke lang tid, men 40 år som kunstmuseum for eksperimenterende samtidskunst i en provinsby som Horsens er en historie, som Horsens Kunstmuseum mener er relevant at fejre. Derfor inviterer museet året igennem til en lang række samlingsophængninger og aktiviteter der på hver sin måde vil være med til at markere og fejre museets store jubilæum. 

Hele udstillingsåret 2024 vil på Horsens Kunstmuseum blive brugt til at markere 40 år på Horsens Kunstmuseum.

Aktivitetsprogrammet til udstillingerne i 2024 er gavmildt støttet af Insero Horsens og Familien Hede Nielsens Fond.