fbpx

His Story (efter Valasques), 2003

Da den danske kunstner Cathrine Raben Davidsen (f. 1972) i 2003 tog afgang fra det Kongelige Danske Kunstakademi, var et af hendes afgangsværker maleriet His Story (efter Valasques), der i dag indgår i Horsens Kunstmuseums samling. 

Selvom Cathrine Raben Davidsen ikke er bleg for at eksperimentere i sin kunstneriske praksis og har prøvet kræfter med både grafik og keramik, mener hun at maleriet kan noget ganske specielt, da det er et tidskrævende medie – både for kunstneren i sin arbejdsproces, men også for beskueren, der må overgive sig til et maleri og investere den tid det nu engang tager at gå på opdagelse i det. Maleriet aftvinger sig så at sige beskuerens opmærksomhed. 

Cathrine Raben Davidsen har en stor kunsthistorisk bevidsthed, hvilket især lader sig ane i hendes ældre værker. Her er inspirationen ofte hentet fra den ældre kunst og klassiske litteratur, og værket peger da også med sin titel hen mod den spanske hofmaler Diego Velasques (1599-1660). Men selvom hendes værker finder inspiration i fortiden, fremstår de ikke som et forsøg på at genskabe en svunden tid, i stedet bruger hun den som et afsæt for sin egen kunst, således mødes fortiden og samtiden på Cathrine Raben Davidsens lærreder, hvorigennem hun ønsker at inspirere beskueren til at udvide sin forståelse af historisk kontinuitet.

 

 

His Story (efter Valasques), 2003
Inventarnummer: 1775
Olie, kul og spray på lærred
200 x 150 cm
Købt den 26. marts 2024