fbpx

Handbag Lady. 2002

Det røde maleri Handbag Lady skabte Anne Marie Ploug i 2002, og Horsens Kunstmuseum erhvervede værket samme år.

På maleriet ses konturen af en kvinde med stribede knæstrømper (rød-hvid) og korte blondeshorts, mens hun i sin venstre hånd trækker en trolley, en form for indkøbskurv på hjul. Selvom vi som beskuere ikke kan se kvindens overkrop, er det tydeligt, at hun står og poserer; hendes højre ben er let bøjet, og hun svajer i hoften. Maleriet er holdt i rødt, hvidt og sort og kunne i sin teknik minde om et grafisk tryk, enten et træsnit eller et serigrafi. Motivet kan være fundet i et modeblad.

Maleriet er skabt samme år som malerierne Happy go Lucky Head og Cowboy Girls. Alle tre malerier er fremstillet i samme teknik med et enkelt motiv og en grundfarve, der dækker enten hele eller store dele af lærredet. Det kvadratiske maleri kan betragtes som et af de mange flygtige synsindtryk, som vores øjne møder i løbet af en dag. Det er ikke altid nødvendigt for os at se ’hele billedet’, for at vores hjerne opfatter, hvad det egentlig er, vi ser i forbifarten. Nogle gange er det faktisk de fragmenterede indtryk, som sætter mest gang i fantasien.

De tre malerier Handbag Lady, Happy go Lucky Head og Cowboy Girls blev præsenteret på udstillingen Quirky Girls på DCA Gallery i New York og på Horsens Kunstmuseum i 2002-03. De kvindelige figurer er fragmenterede og skaber et grænseland mellem, hvad vi som beskuere i virkeligheden ser i malerierne, og hvad vi tror, vi ser.

Handbag Lady. 2002
Olie på lærred lakeret med en blanding af cyclohexanonharz og mineralsk terpentin. 130 x 130 cm
Købt den 19. december 2002
Inventarnummer: 1093