fbpx

Friedrich fra Fælledvej, 2013

Blomstermotivet på det fem meter lange triptykon (et tredelt billede) er taget fra kunstnerens egen lejlighed på Fælledvej, Nørrebro i København. På maleriet ses et klassisk stilleben med en blomsteropstilling af valmuer set fra tre forskellige vinkler. Maleriet er skabt ud fra en særlig printteknik, hvor fotografiet af blomsteropstillingen er printet direkte på lærredet, hvorefter kunstneren har malet over og forvrænget motivet. Enkelte steder ses det rå lærred stadigvæk. Det klassiske stilleben kan ses som en reference til livets forgængelighed, og tredelingen kan derudover referere til treenigheden (Faderen, Sønnen og Helligånden). 

Maleriet blev i 2015 brugt af designeren Stine Goya i hendes forårskollektion, hvor blomstermotivet fra maleriets første tredjedel blev anvendt som print.  

Horsens Kunstmuseum modtog i første halvår af 2014 en stor og unik donation fra Inge og Asker Larsens Fond til støtte af almennyttige formål. Donationen er den største donation, Horsens Kunstmuseum har modtaget i museets historie. Erik A. Frandsen er en helt afgørende og central kunstner i Horsens Kunstmuseums samlinger. Museet har fulgt Erik A. Frandsens kunstneriske virke siden åbningen af museet på Carolinelundsvej i 1984 og råder på nuværende tidspunkt over en meget stor samling af hans værker. Samlingen viser et bredt billede af de forskellige tematikker og materialer, som Erik A. Frandsen gennem tiden har arbejdet med. Donationen bestod af skulpturen ’18.03.2012 Beijing’, malerierne ’Friedrich fra Fælledvej’ fra 2013 og ’Fontæne’ fra 2008, mosaikken ’The Boy’ fra 2007 og de 243 fotografier ’The Frozen Moment Desert’ fra 2007-09.  

Friedrich fra Fælledvej, 2013
Olie på print på lærred. 250,0 x 500,0 cm 
Gave 1-4-2014 fra Inge og Asker Larsens Fond til støtte af almennyttige formål 
Inventarnummer: 1284 

Fælledvej, 2013