fbpx

Eternal View I, 2007

’Eternal View I’ består af tre separate lærreder, som hvert bearbejder store eksistentielle temaer som; livet, døden og den uendelige bagvedlæggende mystik. De tre motiver fremstår som skarpt visuelt adskilte, men har dog et stærkt tematisk slægtskab. Hvor kommer vi fra og hvor er vi på vej hen? Livet og døden visualiseres som uadskillelige, mytiske abstraktioner som gentager sig i uendeligheden.

Værkets mindste lærred, som er placeret længst til venstre og hermed først i læseretningen, består af en tyk masse af hvad der minder om orme, mider eller sågar sædceller. Lærredet er dækket fra yderste hjørne, uden undtagelse, og virker på én gang afskyvækkende og utroligt dekorativt og fascinerende i kraft af sit uendeligt gentagende mønster. Det grimme og det smukke er to sider af samme sag. Lærredet peger via sin (sæd)cellelignende karakter på udspringet til al liv, men også via sin maddikelignende kvalitet på dødens altopædende karakter.

Det uendelige som tematik gør sig gældende for alle tre motiver. Hvor de levende organismer breder sig ud over lærredets kanter på det første lærred, er det på andet lærred birketræerne, der indtager hovedrollen. De krogede grene kan associerere til et net af blodårer og tydeliggør derved forbindelsen mellem mennesket og naturen. Værkets tredje motiv består i en tilnærmelsesvis sortmalet flade. Fladen rummer dog flere nuancer af sort og tydelige penselstrøg, som vidner om den kunstneriske tilblivelsesproces.

Eternal View I, 2007
Olie på lærred. a: 110,0 x 60,0, b: 110,3 x 110,0, c: 110,3 x 120,0 cm
Gave 14/11-2009 fra kunstneren og Galleri Faurschou
Inventarnummer:  1184 a-c