fbpx

Cowboy Girls. 2002

Det gule maleri Cowboy Girls skabte Anne Marie Ploug i 2002, og Horsens Kunstmuseum erhvervede værket til sin samling i 2012.

Maleriet er fremstillet i samme teknik som malerierne Handbag Lady og Happy go Lucky Head fra samme år. Maleriets baggrund har en stærk gul farve øverst og går mere og mere i opløsning, jo længere ned ad lærredet øjet bevæger sig, ligesom værkets to hovedkarakterer også er mest tydelige øverst i maleriet, hvor to sorte cowboyhatte kommer til syne. Personen i midten er den mest tydelige, hvor cowboyhat og nakke ses, men kroppens øvrige linjer er færre og løsere i teknikken. Med maleriet leger kunstneren med beskuerens egen forestillingskraft, og ved at forære os få streger tegner der sig to skikkelser i maleriet.

De tre malerier Cowboy Girls, Handbag Lady og Happy go Lucky Head blev præsenteret på udstillingen Quirky Girls på DCA Gallery i New York og på Horsens Kunstmuseum i 2002-03. De kvindelige figurer er fragmenterede og skaber et grænseland mellem, hvad vi som beskuere i virkeligheden ser i malerierne, og hvad vi tror, vi ser.

Cowboy Girls. 2002
Olie på lærred. 130 x 130 cm
Købt den 28. februar 2012
Inventarnummer: 1233