fbpx

BAG MINE LÅKED ØJNE, 2023

BAG MINE LÅKED ØJNE, 2023

Gudrun Hasle bruger kontinuerligt sig selv, sin familie og sin krop i sin kunstneriske praksis.

Igennem sin kunst bearbejder hun sine drømme, glæder og egne personlige smerter. Værket BAG MINE LÅKED ØJNE forestiller et apokalyptisk landskab med ødelagte træer, ild og vand overalt. I venstre side står en moderfigur med et barn i armene, mens der i højre side ligger en figur, som syner død. Nederst i værket ses et broderet tekststykke. Det otte meter lange tekstilværk BAG MINE LÅKED ØJNE har været skelsættende for Gudrun Hasle. Hun har udtalt, at det var nødvendigt, at det skulle skabes, og det var en stor nødvendighed, at det skulle ses, fordi det handler om en frygt, som alle forældre kender, nemlig frygten for at miste sine børn. Frygten for det ubærlige, frygten for døden.

 

I dette værk fra 2023 inddrager Gudrun Hasle en helt ny og yderst relevant diskussion om klimakrisen, klimaangsten og frygten for, hvordan vores verden kommer til at se ud i fremtiden.

Ligesom flere andre af Gudrun Hasles værker indeholder dette værk også tekst, i dette tilfælde dog som en mindre del af værket, end det har været tilfældet i mange af hendes tidligere værker. Gudrun Hasle er ordblind og bruger sin egen ordblindhed som et kunstnerisk udgangspunkt i mange af sine værker.
På værket står teksten:

MED INTED ANDET END LIDELSE TILBAGE
SPEKOLERE JEG PÅ
OM JEG VILLE KUNNE SE PÅ DERES SMÆRTE
OM DET IKKE VILLE VÆRE BÆDER AT SLUTTE DET HELLE
OM DET IKKE VILLE VÆRE KÆRLIGHED

 

Bag mine låked øjne

2023

Broderi

230 x 794

 Erhvervet den den 5. oktober 2023 med tilskud fra Slots og Kulturstyrelsen