fbpx

Alt hvad der var er nu væk. 2014

Alt hvad der var er nu væk, 2014 

Neonværket Alt hvad der var er nu væk blev skabt til udstillingen med samme titel i 2014 hos Galleri Susanne Ottesen, hvor værket hang som en lysende påmindelse eller et forvarsel ved indgangen til galleriet.   

Sygdommen som et grundliggende tema og døden som et uomgængeligt tema finder vi i Alt hvad der var er nu væk. Et værk, der i sit materialevalg er relativt isoleret. En tekst skrevet i neon, Alt hvad der var er nu væk, et lagen og ikke mindst en udstoppet sort høne ophængt på væggen som en installation i tre dele. Det var denne installation, der var indgangsværket på udstillingen af samme navn.  

Tanken om den definitive afslutning ligger som en undertone i værket. Der er intet tilbage, og det hvide lagen må opfattes som et ligklæde. Den sorte høne, formentlig en af kunstnerens egne høns, kan pege i en anden retning. Hønen kan jo som bekendt lægge guldæg. Ligger der et spor af håb her?   

Alt hvad der var er nu væk er lettere i det visuelle udtryk end flere af Emil Westman Hertz’ større installationsværker, og der opstår en tydelig dobbelthed mellem det lette og legende udtryk i neonlyset og titlens alvorstunge spil på liv og død. Særligt i den vestlige kultur anskuer vi ofte ikke døden som noget, der eksisterer på lige fod med livet. Den er et onde, som vi helst ikke vil forholde os til i vores hverdag, men som vi unægteligt vil blive konfronteret med på et tidspunkt, og det vi står tilbage med som tilskuer her, er en refleksion over, hvordan vi så forholder os til tabet af det, der var, og den sorg, som er forbundet hermed.  

 

Alt hvad der var er nu væk

2014

Neonskilt, udstoppet høne.
30 x 250 cm. (neon)

Gave 29. april 2021 fra Ny Carlsbergfondet

Inventarnummer 1680