fbpx

Tomas Lagermand Lundme i KUBEN i uge 35

I forbindelse med Tomas Lagermand Lundme udstilling Mit usynlige ansigt på Horsens Kunstmuseum præsenteres dele af projektet i KUBEN på Søndergade i Horsens i uge 35.

 

Mit usynlige ansigt

Mit usynlige ansigt er et værk, der handler om at være dreng mellem 15 og 18 år, og består af plakater af ni forskellige unges egne udsagn, der handler om en hemmelighed og smerte, som ikke altid er synlig. I forbindelsen med udstillingen af værket på Horsens Kunstmuseum, afholdes en række foredrag og workshops for unge, der i den forbindelse selv skriver korte og anonyme tekster.  

Mit usynlige ansigt (2024) behandler en meget vigtig og aktuel tematik omkring unges trivsel eller mangel på samme. Det er en selvstændig videreudvikling af værkerne Kærlig hilsen hadet (2020) og Vi er et hold af en helt ny tid (2022) som begge tidligere har været udstillet på Horsens Kunstmuseum.  

Tomas Lagermand Lundme har igennem mange år selv arbejdet bevidst i en blanding af litteratur, billed- og scenekunst. Gang på gang har han beskrevet mange forskellige drenge- og manderoller, der oftest går under radaren og ikke har et verbalt sprog, men snarere en selvdestruktiv adfærd, hvor de presser sig selv udover kanten med håbet om, at de en dag vil blive set.   

Tomas Lagermand Lundme (f. 1973) er forfatter, dramatikeren og kunstner. Han er uddannet fra Teaterskolen Centrum i 1990-1993, Gøglerskolen i perioden 1993-1996, Forfatterskolen i 1998, og Det Kongelige Danske Kunstakademi, 1996-2002, hvor han gik hos henholdsvis professor Torben Christensens mediekunstskole og professor Ursula Reuter Christiansens malerskole. Han bor og arbejder i København.